Mustan Barbaarin äitiin ja sisareen liittyvä vyyhti syyteharkintaan

Poliisi epäilee tapauksessa nyt räppärin äitiä ja sisarta. Epäillyt rikosnimikkeet ovat virkamiehen vastustaminen ja niskoittelu poliisia vastaan.

Musta Barbaari
Poliisiauton kyltti
Petteri Paalasmaa / AOP

Räppäri Mustan Barbaarin eli James Nikanderin sisareen ja äitiin liittyvä jupakka viime kesältä on edennyt syyteharkintaan. Tapauksessa epäillään nyt Nikanderin äitiä ja sisarta, toista virkamiehen vastustamisesta ja toista niskoittelusta poliisia vastaan.

Asiasta syntyi kohu (siirryt toiseen palveluun), kun James Nikander kertoi sosiaalisessa mediassa, että poliisi olisi vaatinut Helsingin keskustassa hänen sisareltaan ja äidiltään passeja nähtäväksi perustelematta pyyntöä.

Räppärin mukaan hänen sisarensa olisi kieltäytynyt näyttämästä passia ja poliisi olisi laittanut hänen sukulaisensa kadulla käsirautoihin. Syyttäjä kertoi kesällä, että poliisi oli kohdannut virkatehtävää suorittaessaan vastarintaa ja siksi tilanteessa oli käytetty lieviä voimakeinoja.

Poliisilla oli ollut syyttäjän mukaan ulkomaalaislain mukainen toimivalta tarkistaa naisten henkilöys.

Alkusyksystä valmistuneen esiselvityksen perusteella ketään poliisia ei ollut kuitenkaan Itä-Uudenmaan syyttäjänviraston mukaan syytä epäillä rikoksesta.

Syyteharkinnan alkamisesta kertoi ensimmäisenä MTV Uutiset. (siirryt toiseen palveluun)