Turengin liikuntaluokalla opitaan myös terveellisiä elämäntapoja

Janakkalan kasvatus- ja koulutuslautakunta on päättänyt, että liikuntaluokan toiminta vakinaistetaan. Parinkymmenen oppilaan liikuntaluokka aloitti elokuussa Turengin yhteiskoulussa.

Liikuntaluokka toimii Turengin yhteiskoulussa. Kotitalouden tunnilla pohditaan ravintoasioita ja terveellistä ruokavaliota. Kuva: Sari Törmikoski / Yle

Janakkalassa voi jatkossakin saada liikuntapainotteista perusopetusta. Liikuntaluokka aloitti tänä syksynä pilottina Turengin yhteiskoulussa.

Kahdenkymmenen oppilaan liikuntaluokasta saadut kokemukset ovat niin hyviä, että kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti viime viikolla liikuntaluokan vakinaistamisesta.

Liikunnan lisäksi luokalle opetettavista aineista esimerkiksi kotitaloutta, biologiaa ja äidinkieltä opiskellaan terveysliikunnan näkökulmasta. Lisäksi liikuntaluokkalaiset ovat osana toimintaansa järjestämässä ja suunnittelemassa välituntiliikuntaa sekä hallituksen kaavailemaa tunti päivässä liikuntaa -toimintaa.

Turengin yhteiskoulu on jo aloittanut yhteistyön hämeenlinnalaisen Tavastian urheiluakatemian kanssa liikuntaluokan opetuksen kehittämiseksi.

Haku Turengin yhteiskoulun liikuntaluokalle on parhaillaan käynnissä. Hakuaika päättyy 31.1.2017. Terveysliikuntapainotteiselle liikuntaluokalle haetaan testien kautta. Testipäivä on helmikuun lopulla. Tarkemmat hakuohjeet löytyvät Janakkalan kunnan nettisivuilta.