1. yle.fi
  2. Uutiset

"Tästä se tolskaus vasta alkaa" – saksalaiset vloggaajat kalastivat viikon Suomessa ja näin siinä kävi

Saksalaisen Ich Geh' Angeln-videoblogin heput kävivät kesällä Suomessa viikon kalastuskiertueella. Nyt heidän videonsa esittelee pohjoista eksotiikkaa kymmenille tuhansille kalastuksen ystäville.

kalastus
Joshi Fritzsche, hauki, kalastus, Oulujärvi
Saksalaisvloggaajat olivat ihmeissään, kuinka hyvät kalastuspuitteet esimerkiksi Oulujärvellä, Oulujoella ja Syötteen maisemissa on. Kuvassa riemuitsee Joshi Fritzsche.Ich Geh´ Angeln

Muun muassa Oulujärven vesistöissä viime kesänä kuvatun kalastusaiheisen Ich Geh´ Angeln-videoblogin (siirryt toiseen palveluun) ensimmäinen Suomi-jakso on valmis.

Kotimaassaan Saksassa suositun vlogin torstaina 1. joulukuuta Youtubessa julkaistussa jaksossa nähdään muun muassa, kuinka vlogin tähdet Victor Eras ja Joshi Fritzsche hämmästelevät kesäyön kirkautta, ihmettelevät Venäjän rajan läheisyyttä ja vetouistelevat komeita haukia.

Kalastuskulttuurit kohtaavat

Tiiviisti saksalaiskaksikon mukana kulkenut Atteson Oy:n kalastusopas Juha Aitta kertoo videon kitetyttävän hyvin kesäkuisen kalareissun alun tunnelmat.

– Victoria ja Joshia oli mahdotonta olla kohtaamatta otsa rypyssä. Hauska kokemus oli! Tästä videosta se tolskaus vasta alkaa.

Saksalaisilla on kuitenkin himo, että vapa pitää olla kädessä

Juha Aitta

Kansallisuuksien kohdatessa myös erilaiset kalastuskulttuurit kohtaavat. Aitta kertoo, että merkittävin ero on tavassa, jolla kalastetaan.

– Kuten videosta näkyy, meillähän monesti vetouistellaan. Saksalaisilla on kuitenkin himo, että vapa pitää olla kädessä.

Määrällä on väliä

Eras ja Fritzsche olivat Aitan kertoman mukaan ihmeissään, kuinka hyvät kalastuspuitteet esimerkiksi Oulujärvellä, Oulujoella ja Syötteen maisemissa on.

– Ihan huulet pyöreinä olivat, minkälaisia mahdollisuuksia meillä on. Laskettiin viimeisenä iltana että 11 eri kalalajia saatiin reissun aikana.

Ihan huulet pyöreinä olivat, minkälaisia mahdollisuuksia meillä on

Juha Aitta

Suomen kalareissu opetti myös nauttimaan pienistäkin iloista. Aitta kertoo, että saksalaiset harmittelivat pariin otteeseen kooltaan pieniä kaloja, mutta tunnelma rentoutui, kun muistettiin kalatapahtumien suuri määrä.

– Yhtenä iltana puitiin, kuinka yksi isompi kuha pääsi karkuun mutta lohdutin että kalatapahtumien määrä se ratkaisee, ei se että aina saisi ennätyskalan.

Ja sitten siihen tärkeimpään: Kummalla kansallisuudella on paremmat kalajutut?

– Sanoisin, että loppureissua kohden tämä asia kääntyi suomalaisten eduksi. Taidettiin kollegan kanssa pestä saksalaiset näissä jutuissa, mutta kyllä heiltäkin irtoaa sitä juttua.

Hyppyhaukia Nimisjärvellä

Tulevissa jaksoissa on määrän lisäksi myös laatua, Aitta vakuutta. Lopullista leikkausjälkeä hän ei osaa varmaksi sanoa, mutta seuraavassa jaksossa on hänen arvionsa mukaan luvassa komea kuha Oulujoesta.

– Myös Vaalan Nimisjärvellä käytiin. Ainakin porukan kuvaajan mukaan kalantulo oli käsittämätöntä. Jos vain ovat filmille saaneet niin siellä näkyy kun hauet hyppää metrin korkeuteen!

Lue seuraavaksi