Suomi näyttävästi esillä Saara Aallon semifinaalissa

Britannian X Factor -kisan lauantain semifinaalin teemana on joulu. Sen yhteydessä Aallon kotimaa Suomi saa mainosta Briteissä joulumaana.

Saara Aalto
Saara Aalto
Saara AaltoAOP

Saara Aalto esittää semifinaalissa kaksi kappaletta. Toinen on jouluteemaan liittyvä Mariah Careyn jouluklassikko All I Want For Christmas Is You ja toinen Sian Chandelier, jolla Aalto hurmasi tuomariston aivan kisan alussa koelauluissa.

Aallon jouluosiossa Suomi tulee esille poikkeuksellisen näyttävästi, paljastaa Suomen Lontoon-instituutin johtaja Pauliina Ståhlberg.

– Suomi näkyy ohjelmassa todella positiivisesti. Erityisesti se, mitä Suomi on joulun maana. Jouluteema ei olisi voinut tulla kilpailussa parempaan saumaan.

Sen enempää Ståhlbergillä ei ole lupa paljastaa. Torstaina MTV kertoi (siirryt toiseen palveluun) paparazzien kuvanneen Saara Aaltoa, kun hän vieraili kuvausryhmän kanssa Suomen Lontoon suurlähetystössä.

Suomi = Saara Aalto country

Pauliina Ståhlberg on mielenkiinnolla seurannut Saara Aallon matkaa Britannian X Factorissa. Alkuun vaikutti, että Brexit-äänestyksen jälkeinen eurooppalaisvastainen ilmapiiri vaikutti Aallon menestykseen kisassa. Sittemmin Aalto on saanut britit puolelleen laulutaidoillaan.

– Saara on nyt sanonut useaan otteeseen julkisuudessa, että haluaa jäädä Lontooseen. Tällä hän viestii olevansa maahanmuuttaja eikä ulkopuolinen.

Ståhlberg on erityisen innoissaan siitä, mitä Saara Aallon menestys on tuonut Suomen tunnettuudelle Brianniassa. Enää Suomi ei ole vain joku Pohjoismaista. X Factor -ohjelmaa katsoo viikoittain Britanniassa 6-7 miljoonaa ihmistä, joten pieni Suomi saa huomattavan määrän ilmaista julkisuutta.

Saara on edistänyt suomalaisen voimakkaan ja lujatahtoisen naisen kuvaa.

– Kun aikaisemmin puhui ihmisille junassa, ruokakaupassa tai kampaajalla, ja kertoi olevansa suomalainen, kaikki sanoivat, että Kimi Räikkönen. Tai Raikkonen. Nyt se on Saara Aalto. You are from Saara Aalto country! (Olet Saara Aallon maasta), Ståhlberg nauraa.

– Suomi tunnetaan täällä hyvästä koulutuksesta ja naisten tasa-arvosta. Saara on edistänyt suomalaisen voimakkaan ja lujatahtoisen naisen kuvaa, joka täällä jo oli.

Saara Aallon menestys on Ståhlbergin mielestä hyväksi myös suomalaisten itsetunnolle.

– Ajattele, että suomalainen on kisassa näin pitkällä, näin kovilla markkinoilla. Voimme yltää tuonne asti taidolla, sisulla ja uskalluksella.

Suomalaiset tv-katsojat voivat jännittää Saara Aallon menestystä X Factor UK -kilpailussa nyt reaaliajassa, sillä Sub ja MTV Katsomo välittävät kilpailun suorana kahtena viimeisenä viikonloppuna. Lauantain semifinaali nähdään klo 22 alkaen ja sunnuntain tuloslähetys samoin klo 22 alkaen.