Lapin lentokentille on luvassa historian vilkkain joulukuu

Lapin lentokentillä on alkanut kautta aikain vilkkain joulusesonki. Joulukuussa Lappiin tulee lähes tuhat lentoa.

Tilauslentoliikenne
Norwegianin kone Rovaniemen lentokentällä.
Norwegianin suora lento Lontoosta Rovaniemelle aloitti Lapin kenttien supertalven. Antti Mikkola / Yle

Finavian ja Lapin kannalta supertalvi käynnistyi perjantaina kun Norwegianin suora reittilento Lontoosta laskeutui Rovaniemelle. Lento oli täyteen varattu. Lentoja on kahdesti viikossa ja viimeiset vuorot lennetään maaliskuussa.

Norwegianin vanavedessä suoria lentoja Lappiin alkavat lentää Monarch Manchesteristä ja Lontoosta Kittilään. Lisäksi Germania ja Lufthansa lentävät Lappiin suoria lentoja.

Tämän hetkisen tiedon mukaan Lapin kentille tulee pelkästään joulukuun aikana 503 tilauslentoa. Suurin osa tulee Britanniasta. Eniten lentoja on Kittilään. Rovaniemelle odotetaan noin 180 tilauslentoa.

Joulukuun aikana tilauslentoja tehdään viitisensataa, lisäksi suoria reittilentoja tulee Britanniasta, Saksasta ja Sveitsistä yhteensä 48. Kotimaan lentoja on luvassa yli neljäsataa joten yhteensä Lapin kentille on tulossa noin 950.

– Me oletetaan että tästä vuodesta on tulossa ehkä jopa historian vilkkain vuosi Lapin lentoasemilla. On uusia lentoyhtiöitä jotka avaavat tänne reittejä. Ja mikä parasta, entistä useammasta paikasta pääsee suorilla lennoilla Lappiin. Tämä yhdistettynä hyvin Helsingin yhteyksiin niin Lapin saavutettavuus nousee tänä talvena ihan uudelle tasolle, hehkuttaa Finavian viestintäjohtaja Mikko Saariaho Rovaniemellä.