Syyrian armeija jatkoi etenemistä Aleppossa

Hallituksen joukkojen hallussa jo yli puolet kapinallisten alueista Itä-Aleppossa.

Ulkomaat
Perheitä pakeni Itä-Alepposta marraskuun lopussa
Perheitä pakeni Itä-Alepposta marraskuun lopussa.Aleppo Media Center / EPA

Syyrian hallituksen joukot ovat edenneet piiritetyn Aleppon kaupungin taistelussa. Hallituksen joukot taistelivat viime yönä kapinallisilta Tariq al-Babin kaupunginosan kokonaan.

Hallituksen joukkojen hallussa on nyt yli puolet, noin 60 prosenttia, kapinallisten valtaamasta alueesta kaupungin itäosissa. Asiasta kertoi Syyrian sotaa tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights –järjestö lauantaina.

Alueista on käyty rajuja taisteluja viime viikkoina. Kuluneen viikon aikana Syyrian armeija liittolaisineen on edennyt voimalla. Aleppon päätymistä hallituksen joukkojen haltuun on pidetty merkittävänä käänteenä Syyrian sodassa ja vakavana takaiskuna kapinallisille.

Aleppossa toimivan väestönsuojelujärjestön mukaan useita ihmisiä on saanut surmansa ilmaiskussa, joka osui kotinsa jättäneiden pakolaisten kokoontumiseen Itä-Aleppossa. Syyrian armeija on kiistänyt pyrkineensä iskemään siviilejä vastaan.

Kymmenet tuhannet siviilit ovat paenneet Aleppon itäisistä kaupunginosista sen jälkeen kun viimeisin hyökkäys alkoi marraskuun puolivälissä.

Reuters-AFP