Satoja turvapaikanhakijoita Helsingin keskustaan koonnut mielenosoitus sujui rauhallisesti

Mielenosoitukseen osallistui eri-ikäisiä turvapaikanhakijoita, mukana oli myös lapsia. Poliisin mukaan mielenilmaus sujui rauhallisesti.

turvapaikanhakijat
Mies pitää lappua käsissään jossa lukee ettei Irak ole turvallinen.
Don Trammell

Helsingissä järjestettiin turvapaikanhakijoita yhteen koonnut Oikeus elää –vapaaehtoisverkoston mielenosoitus.

Mielenosoitus alkoi klo 14.30 Kolmen sepän patsaalta ja jatkui Senaatintorilla noin klo 17 saakka .

Poliisin mukaan mielenosoitus, johon osallistui arviolta 400 – 500 turvapaikanhakijaa sekä heidän tukijoitaan, sujui rauhallisesti. Mielenosoituksessa oli mukana eri-ikäisiä turvapaikanhakijoita, joista pääosa oli järjestäjän mukaan irakilaisia, jotka vastustavat Maahanmuuttoviraston eli Migrin linjaa liittyen irakilaisten palautuksiin kotimaahansa.

Oikeus elää –verkosto pitää Suomen turvapaikkapolitiikkaa epäoikeudenmukaisena. Maahanmuuttovirasto on parhaillaan päivittämässä toukokuussa 2016 julkaistuja maaraportteja. Afganistania, Irakia ja Somaliaa koskevat päivitetyt raportit julkaistaan tammikuussa.

Mielenilmaus Helsingissä.

Poliisi kertoo, että mielenilmaukselle oli pyydetty etukäteen asianmukaiset luvat. Tuomiokirkkoseurakunnan ja Senaatintorilla käynnissä olevien Tuomaanmarkkinoiden järjestäjien kanssa oli sovittu, että mielenilmaukselle järjestyi tarvittava tila.

Senaatintorilla ryhmä sytytti hautakynttilöitä maailman konflikteissa menehtyneiden siviilien muistoksi ja luki ääneen maahanmuuttoviraston kielteisiä turvapaikkapäätöksiä. Poikakuoro Cantores Minores esiintyi myös Senaatintorilla klo 16, minkä ajaksi mielenosoittajat poliisin mukaan keskeyttivät mielenilmauksensa.