Poliisi Imatran surmista: Poliisin saapuessa paikalle epäilty tekijä oli tehnyt tehtävänsä

Poliisilla oli surmayönä paljon virkavaltaa kaupungilla ja poliisi ehti nopeasti surmapaikalle.

Imatra
Kynttilöitä ravintola Vuoksenvahdin edustalla sunnuntaina.
Jari Tanskanen / Yle

Imatran lauantain- ja sunnuntain välisenä yönä tapahtuneiden raakojen surmien tapahtumien kulku on tutkinnanjohtaja Saku Tielisen mukaan poliisilla hyvin tiedossa. Teon motiiveista ei puolestaan ole vielä tarkempaa tietoa, koska epäillyn tekijän kuulusteluja ei ole vielä aloitettu.

– Tekotapa on ollut raaka ja julma. Teko on ollut jollakin tapaa suunniteltu, mutta uhrit ei.

Poliisilla ei ole ennakkotietoa, että tekijän toimia olisi seurattu etukäteen. Poliisi ei myöskään vahvista, että epäillyllä olisi ollut poliittisia tai vakaumuksellisia motiiveja teolleen. Tutkinta on tähän mennessä keskittynyt vielä itse tapahtumien kulkuun.

– Ampujaksi epäilty ei tehnyt minkäänlaista vastarintaa kiinni otettaessa. Hänellä ei ollut mitään aikomusta paeta paikalta. Epäilty käyttäytyi rauhallisesti eikä puhunut mitään, Tielinen sanoo.

Imatralla oli illalla ja yöllä paljon poliiseja läsnä. Kun poliisi pääsi heti paikalle, ammuskelu ei ainakaan päässyt jatkumaan. Toisaalta poliisin saapuessa paikalle epäilty oli jo itse laittanut surma-aseen takaisin auton takakonttiin. Tämä viittaa siihen, että hän oli tehnyt sen mitä aikoi.