Imatran kaupunginjohtaja: Suuri suru vallitsee tällä hetkellä

Järkyttynyt kaupunginjohtaja Pertti Lintunen ei löydä sanoja viime öisille tapahtumille. Hän miettii, mitä joidenkin ihmisten päässä liikkuu.

Imatra
Ihmiset tuovat muistolyhtyjä surmapaikalle.
Tommi Parkkinen / Yle

Imatran kaupunginjohtaja Pertti Lintunen on järkyttynyt viime yön tapahtumista Imatralla. Yksi ampujan kohteeksi joutunut oli Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Wilen-Jäppinen.

Suuri suru vallitsee tällä hetkellä

Imatran kaupunginjohtaja Pertti Lintunen on äärimmäisen surullinen.

– Olen todella järkyttynyt. Ei tätä pysty ymmärtämään, eikä pidäkään. Ei tällaista voi selittää,

Kaupunginjohtaja Pertti Lintunen sanoo tapahtuneen koskettavan koko kaupunkia ja suomalaista yhteiskuntaa. Hän myös haluaa välittää suuren osanottonsa uhrien omaisille, joille tragedia on kaikkein suurin.

– Nyt on tärkeää, että koko kaupunkia kohdanneen surun keskellä uhrien omaiset huomioidaan erityisesti. Samalla mietin, mitä tässä yhteiskunnassa tapahtuu, mitä joidenkin ihmisten päässä liikkuu.

Kaupunkilaisille Pertti Lintunen haluaa viestiä, että uhrit tunteneille annetaan surussa aikaa. Hän ymmärtää myös niitä kaupunkilaisia, jotka ovat tapahtuneen jälkeen huolissaan turvallisuudestaan.

– Meidän on tehtävä yhdessä töitä, että voimme ennalta ehkäistä tällaisia asioita. Kun arki koittaa, niin yritetään elää eteenpäin.

Imatran kaupunginjohtaja Pertti Lintunen
Imatran kaupunginjohtaja Pertti LintunenTommi Parkkinen / Yle

Imatran kaupungin johto ja keskeiset luottamusmiehet kokoontuvat vielä sunnuntai-iltana pohtimaan tilannetta. Kaupungin henkilökunnalle järjestetään oma tilaisuus, ja myös kaupunginvaltuusto huomioi tapahtuneen.

– Vaikka tilanne järkyttää kaikkia, meidän on pohdittava, miten jatkamme tästä eteenpäin.