Imatra menetti ihmisläheisen, nauravaisen ja yhteistyökykyisen poliitikon

Lauantaiyönä surmattu Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Wilén-Jäppinen tunnettiin ihmisläheisenä ja empaattisena poliitikkona.

Imatra
Tiina Wilén-Jäppinen
Tiina Wilén-Jäppinen 1963-2016Eastpress / Lehtikuva

Imatralla viime yönä surmattu SDP:n poliitikko, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Wilén-Jäppinen oli pidetty poliitikko Imatralla. Hänet tunnettiin erityisesti yhteistyökyvystään ja ihmisläheisyydestään.

Wilén-Jäppinen johti kaupunginvaltuustoa jo toista kautta. Valtuuston puheenjohtajaksi hänet valittiin vuonna 2009. Hänellä oli aikomus asettua ehdolle myös ensi kevään kunnallisvaaleissa. Kaupunginvaltuustossa Tiina Wilén-Jäppinen on istunut vuodesta 2001.

Siviilityönä Wilén-Jäppinen teki vuorotyötä Stora Ensolla, jossa hän työskenteli mittausesimiehenä. Vapaa-ajallaan hän harrasti moottoripyöräilyä ja liikuntaa.

Tiina Wilén-Jäppisen läheinen työpari valtuustossa, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen (kok.) pitää Tiina Wilén-Jäppisen kuolemaa erittäin suurena menetyksenä Imatralle.

– Tiina oli erittäin yhteistyökykyinen ja -haluinen, innovatiivinen ja aina asioihin positiivisesti suhtautuva henkilö. Hänen kanssaan oli todella ilo tehdä töitä yhdessä. Siinä mielessä tämä menetys tuntuu vielä entistä pahemmalta, Anna Helminen sanoo.

Naurulle ja asialle oli aina aikaa

SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja, Imatralla pitkään vaikuttanut Heikki Luukkanen muistaa Wilén-Jäppisen empaattisena ja ihmisläheisenä poliitikkona.

– Vaikka hän teki työtä, joka sitoi häntä ajallisesti paljon, hän siitä huolimatta pystyi ottamaan osaa varsin vahvasti kunnalliseen päätöksentekoon. Hän oli iloinen ja ihmisten kanssa toimeentuleva, Luukkanen sanoo.

– Itselleni ennen kaikkea tämä räpsähti silmille, koska meillä oli Imatralla perjantaina palkitsemistilaisuus, jossa palkittiin pitkistä työsuhteista ja Tiina oli tilaisuuden vetäjä. Itsekin istuin hänen vieressään ja keskustelimme, Luukkanen jatkaa.

Ylen toimittaja Elli Sormunen oppi tuntemaan Tiina Wilén-Jäppisen haastateltuaan häntä useita kertoja vuosien aikana. Sormunen muistelee, että Wilén-Jäppisellä oli aina aikaa naurulle, asialle ja ihmisille.

– Perhe oli ykkösjuttu Tiinalle. Hän oli nauravainen, ymmärtäväinen ja rämäpää. Hän ei antanut poliittisten tai muiden sidosten tulla hänen väliin, kun teki töitä ihmisten parhaaksi, Sormunen kuvailee.

Tiina Wilén-Jäppinen oli syntynyt Imatralla vuonna 1963.