Imatran ammuskelussa kuoli kaksi paikallislehti Uutisvuoksen ja Etelä-Saimaan toimittajaa

Imatralla viime yönä sattuneessa ampumavälikohtauksessa sai surmansa kolme ihmistä. Heistä kaksi paikallisen sanomahden toimittajia.

Kotimaa
Uutisvuoksi-lehden toimitus Imatralla
Uutisvuoksi-lehden toimitus ImatrallaVille Toijonen / Yle

Kaksi paikallislehti Uutisvuoksen ja Etelä-Saimaan toimittajaa on menehtynyt ammuskelussa Imatralla viime yönä. Toimittajien lisäksi surmansa sai Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Wilén-Jäppinen.

Surmansa saaneet imatralaiset naistoimittajat olivat syntyneet vuosina 1964 ja 1980.

Poliisin mukaan naiset joutuivat ampujan uhreiksi sattumalta.

– Mikään ei viittaa siihen, että hän olisi tullut näitä kolmea naista ampumaan, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Saku Tielinen.

Uutisvuoksi on Imatralla ilmestyvä seitsemänpäiväinen paikallislehti, jossa on töissä kymmenkunta toimittajaa. Etelä-Saimaa on Lappeenrannassa ilmestyvä maakunnan laajalevikkisin sanomalehti. Molemmat lehdet ilmestyvät joka päivä.

– Työyhteisömme työskentelee surun murtumana. Ajatuksemme ovat uhrien, pitkäaikaisten työkavereiden väkivaltaisen poismenon sekoittamia. Samalla yritämme kaikin tavoin auttaa ja tukea uhrien omaisia heidän pohjattomassa surussaan, kertoo lehtiä kustantavan Kaakon viestinnän sisältöjohtaja Pekka Lakka.

Pekka Lakan mukaan lehtien toimituksiin on järjestetty kriisiapua.

Surmatyö sattui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. 23-vuotias imatralainen mies ampui ravintola Vuoksenvahdin edessä kolme naista. Poliisi tutkii tapausta kolmena murhana.

Juttua täydennetty 4.12.2016 kello 17.17 sisältöjohtaja Pekka Lakan kommentilla.