1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Fidel Castro

Fidel Castro laskettiin haudan lepoon yksinkertaisessa seremoniassa

Hautajaiset oli suljettu yleisöltä ja tiedotusvälineiden edustajilta.

Kuva: Alejandro Ernesto / EPA

Kuuban entisen presidentin Fidel Castron tuhkat on laskettu haudan lepoon Santiago de Cubassa Santa Ifigeneian hautausmaalla. "El Comandanten" tuhkauurna sijoitettiin hautamausoleumiin Kuuban 1800-luvun kansallissankarin José Martín viereen.

Hautajaisseremoniassa oli läsnä vain perhettä sekä hallituksen edustajia ja muutamia arvovieraita. Tilaisuus oli yleisöltä ja lehdistön edustajilta suljettu.

Hautajaisiin osallistunut Ranskan ympäristöministeri Segolene Royal kertoi, että itse hautajaisseremonia oli hyvin yksinkertainen.

– Puheita ei pidetty. Kaikki oli yksinkertaista. Siellä oli vain tuhka, joka laskettiin maahan, Royal kertoi tunnin kestäneiden hautajaisten jälkeen.

Fidel Castron hautajaissaattue matkalla kohti Santiago de Cubassa Santa Ifigeneian hautausmaata. Kuva: Orlando Barria / EPA

Ennen hautajaisia Castron tuhkia kuitenkin kuljetettiin saattueessa eri puolilla Kuubaa. Santiago de Cubassa pidettiin lauantaina myös muistotilaisuus, jossa Castron veli Raúl Castro ylisti muistopuheessaan veljensä saavutuksia.

Hautajaisten alettua Kuuban valtiontelevisio katkaisi lähetyksensä. Samalla hetkellä pääkaupungissa Havannassa armeijan tykit ampuivat 21 kunnianlaukausta.

Fidel Castro johti Kuubaa 49 vuotta. Hän astui syrjään vuosikymmen sitten sairauksien väsyttämänä.

Castro kuoli 90-vuotiaana 25. marraskuuta.