Hyppää sisältöön

Viranomaiset löytäneet 30 ruumista Kalifornian palossa – vasta viidesosa rakennuksesta tutkittu

Ulkoministeriö selvittää mahdollisesti suomalaisen kadonneen kohtaloa.

Varastorakennukselle saapui läheisiään etsiviä ihmisiä ja järkyttyneitä naapuruston asukkaita. Kuva: JOHN G. MABANGLO/EPA

Etsintäryhmät ovat löytäneet 30 hiiltynyttä ruumista Oaklandin teknobileiden tulipalopaikalta, sanoivat viranomaiset sunnuntaina. Viranomaiset sanovat kuolleiden määrän nousevan yhä.

Etsijät ovat päässeet tutkimaan vasta noin 20 prosenttia tulipalossa tuhoutuneesta varastorakennuksesta kuluneen 12 tunnin aikana. Sokkeloinen rakennus paloi pahasti ja sen katto sekä toinen kerros sortuivat.

Rakennus on ollut liian vaarallisessa kunnossa, jotta etsijät olisivat päässeet etenemään kaikkialle.

Etsijät käyvät rakennuksen jäänteitä läpi "ämpäri ämpäriltä" uhreja etsiessään, sanoi Oaklandin palolaitoksen ryhmänjohtaja Melinda Drayton.

– Se on hiljentävää ja sydäntä särkevää. Tästä tulee pitkä ja uuvuttava prosessi, Drayton sanoi.

Viranomaiset sanovat, että kuolonuhreja päästään tunnistamaan seuraavan vuorokauden kuluessa.

Ulkoministeriö selvittää mahdollista suomalaista

Rakennuksessa oli meneillään teknobileet tuhoisan tulipalon syttyessä. Perjantaina kerrottiin, että ainakin yhdeksän ihmistä on kuollut palossa. Jo tuolloin oli kuitenkin selvää, että uhreja on enemmän. Internetissä on kierrätetty kadonneiden ihmisten nimilistaa.

Yhden suomalaisen on kerrottu olevan kadonneiden henkilöiden listalla. Ulkoministeriöstä kerrotaan, että tietoa selvitetään, mutta asian tarkastamisessa voi kestää pitkään.

Palon syttymissyy on yhä epäselvä.

Kello 00.05 päivitetty uhriluvuksi 30.

.
.