Helsingissä tänään esiintyvä Saara Aalto Ylelle: "Toivottavasti saadaan kunnon Suomi-juhla aikaiseksi"

X Factorin finaaliin päässyt Saara Aalto esiintyy Senaatintorilla. Hänet voi tavata myös Helsinki-Vantaan lentokentällä. Yle näyttää lentokentän tilaisuuden suorana.

Saara Aalto
Saara Aalto ja Sharon Osbourne yhteiskuvassa X Factor -ohjelman harjoitustauolla 2. joulukuuta 2016.
Saara Aalto oli jo ehtinyt lentokentälle ja matkalle kohti Suomea, kun Aamu-tv tavoitti hänet puhelimitse.

Tiensä Britannian X Factorin finaaliin raivannut suomalaislaulaja Saara Aalto odottaa laulukilpailun huipennusta innolla.

– Sijoituksella ei enää oikeasti ole sillä tavalla väliä. Nyt pitää vain nauttia jokaikisestä esityksestä, koska pääsen esiintymään Wembley-areenalle. Sitä on odottanut koko elämänsä, että saisi esiintyä isolla areenalla. Nautitaan vain siitä ja katsotaan, miten käy, hän sanoi Ylen aamu-tv:n haastattelussa maanantaina.

Aalto kuvailee viime viikonlopun semifinaalia "ihanaksi kokemukseksi". Semifinaalissa Aalto esitti Mariah Careyn hitin_ All I want for Christmas is you_ sekä australialaisartisti Sian kappaleen Chandelier.

– Olin tosi tyytyväinen, että molemmat kaksi vetoa olivat niin erilaiset ja pääsi näyttämään omat kaksi eri puolta. Kaikki onnistui hirveän hyvin. Chandelierissa käteni tärisi koko biisin ajan, mutta en ollut yhtään jännittynyt, vaan olin vain niin tunteellinen.

Aallon mukaan yleinen ilmapiiri X Factorissa on ollut kannustava.

– Tulee sellainen olo, että ei todellakaan pelkää kokeilla erilaisia juttuja. Uskaltaa heittäytyä vielä isommin, koska täällä siihen kannustetaan. Kaikki ihmiset varmasti puhkeavat helpommin kukkaan kannustavassa ilmapiirissä.

Laulukilpailun finaali järjestetään ensi viikonloppuna Lontoossa. Aallon lisäksi finaaliin pääsivät poikabändi 5 After Midnight sekä Matt Terry.

Senaatintorin esiintyminen kuvataan X Factoriin

Saara Aalto järjestää tänä iltana Helsingissä Senaatorintorilla yllätysesiintymisen. Se kuvataan myös X-Factor -ohjelmaan. Aalto esiintyy Senaatintorilla kello 19.

– Toivottavasti tulee hirveästi ihmisiä katsomaan ja moikkaamaan, että saadaan X Factorille oikein kunnon Suomi-juhla aikaiseksi.

X Factor -ohjelman finalistit vuonna 2016: Matt Terry valkoisessa farkkutakissaan, kolmihenkinen 5 After Midnight -poikabändi ja Saara Aalto. Vasemmalla juontaja Dermot O'Leary.
X Factor -ohjelman finalistit vuonna 2016: Matt Terry valkoisessa farkkutakissaan, kolmihenkinen 5 After Midnight -poikabändi ja Saara Aalto. Vasemmalla juontaja Dermot O'Leary.Syco / Thames / Dymond / AOP

Ennen keikkaa Aallon voi tavata myös Helsinki–Vantaan-lentoasemalla lähtevien lentojen T2-terminaalissa kello 13. Yle näyttää lentokentällä järjestettävän tilaisuuden suorana Yle.fi/uutiset-sivulla ja Yle Areenassa.