1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Imatra

Imatra yrittää toipua järkytyksestä – kolmoissurman tutkimukset jatkuvat tänään

Poliisi jatkaa tänään tutkimuksiaan Imatran kolmoissurman selvittämiseksi. Imatralla Suomen liput ovat tänään puolitangossa.

Imatran kaupungintalon edustalla liehuvat tänään liput puolitangossa. Kuva: Ville Toijonen / Yle

Imatran kaupunki yrittää tänään palata arkeen sunnuntaina tapahtuneen kolmoissurman jälkeen. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 23-vuotias mies tappoi aseella kolme naista aivan Imatran keskustassa. Naiset kuolivat välittömästi.

Uhrit olivat tulossa ulos kävelykadun varrella sijaitsevasta ravintola Vuoksenvahdista, kun mies ampui naisia metsästyskiväärillä. Uhrit ovat Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Wilén-Jäppinen ja kaksi sanomalehti Uutisvuoksen ja Etelä-Saimaan toimittajaa.

Ampujaksi epäilty paikkakuntalainen mies otettiin kiinni paikan päältä. Hän seisoi autonsa takana, totteli poliisien käskyjä, eikä hän tehnyt pidätettäessä vastarintaa.

Teon motiivi

Poliisi ei vielä pysty kertomaan, mikä oli ampujan teon motiivi. Edelleen näyttää siltä, että naiset joutuivat uhreiksi sattumalta. Toisaalta poliisi joutuu miettimään, ketä mies oli tulossa ampumaan.

– Se on yksi pääkysymyksistä, kertoo rikoskomisario Ari Järveläinen.

Tänään poliisi on jatkanut tekijän kuulusteluja sekä rikospaikan tutkintaa. Poliisi on luvannut kertoa tutkinnan edistymisestä myöhemmin tänään maanantaina.

– Poliisi aloitti tekijän kuulustelut ja rikospaikan teknisen tutkinnan jo eilen, kertoo Järveläinen.

Ihmiset toivat surmapaikalle satoja kynttilöitä Kuva: Tommi Parkkinen / Yle

Lasten itsenäisyyspäiväjuhla peruttu

Kaupungintalon ala-aulassa kävelee ihmisiä hiljakseen. Imatran kaupungintalon edustan viidessä lipputangossa Suomen liput ovat suruliputuksessa.

Kaupunginjohtaja Pertti Lintunen on suuren surun keskellä joutunut selvittämään ja järjestämään uudelleen monta asiaa. Jo sunnuntai-iltana kaupungin johtavat virka- ja luottamusmiehet kokoontuivat hätäistuntoon.

– Suru oli suuri. Aluksi kävimme keskenämme tapahtunutta läpi. Tiina oli kaikille hyvin läheinen, kertoo kaupunginjohtaja Pertti Lintunen.

Valtuuston puheenjohtajuuden lisäksi Tiina Wilén-Jäppisellä oli lukuisia luottamustoimia, koska valtuuston puheenjohtaja on kaupungin keskeinen ja hierarkiassa korkein henkilö.

Tänä aamuna Imatralla piti olla itsenäisyyspäiväjuhla 400 kuudesluokkalaiselle. Juhlat on nyt siirretty.

– Juhlassa isäntinä piti olla kaupunginjohtaja ja valtuuston puheenjohtaja. Olemme nyt päättäneet siirtää juhlan, kertoo Pertti Lintunen.

Kaupungintalolle avautuu päivällä muistokirja, johon halukkaat voivat käydä kirjoittamassa viimeisen tervehdyksen.

Tänään iltapäivällä Imatralla vierailee sisäministeri Paula Risikko.

Imatran kaupunki järjestää kaikille avoimen muistovaltuuston 12. joulukuuta. Normaaliin arkeen siirrytään 14. joulukuuta, jolloin Imatran kaupunginvaltuusto päättää ensi vuoden talousarviosta.