Suomen ensimmäinen kiinankielinen aikakauslehti ilmestyi

Voimakkaasti kasvavalle kiinalaismatkailijoiden joukolle halutaan kertoa Suomesta heidän omalla kielellään.

Kiina
Kiinnálaš turista váldimin gova Avvila girdigiettis giđđat 2016.
Kiinalaismatkailijoita Ivalon lentokentällä.Pirita Näkkäläjärvi / Yle

Suomessa on alkanut ilmestyä kiinankielinen aikakauslehti, Santa24. Ensimmäisen numeron pääosassa ovat Lappi ja Helsinki.

Lehden tarkoitus on kertoa Suomen tarjoamista palveluista, kuten muun muassa peruspalveluista, majoituksesta, aktiviteeteistä, designistä ja koulutuksesta. Lehden kustantajan Jorma Aulan mukaan kiinankielistä informaatiota tarvitaan, sillä kaikki kiinalaiset eivät osaa englantia.

– Suomalaiset ja Kiinan ulkopuoliset nettisivut avautuvat kontrollin ja estojen vuoksi hyvin hitaasti jos ollenkaan, joten suomalaisten nettisivujen kanssa on turha suunnata Kiinaan. Joulukuun aikana avautuvat myös kiinankieliset nettisivut (siirryt toiseen palveluun). Sivustolle tulee Suomea koskevaa materiaalia, Jorma Aula toteaa tiedotteessa.

Nettisivuilla voi kiinan lisäksi lukea materiaalia myös englanniksi.

Suomi sekä ennen kaikkea Lappi ja Helsinki kiinnostavat kiinalaisia nyt enemmän kuin koskaan. Kiinalaismatkailijoiden määrän odotetaan kasvavan kymmeniä prosentteja vuodessa.

Lehteä ja nettisivustoa toimittavat matkailutoimittajat ja kääntäjät sekä Suomesta että Kiinasta. Lehden kustantaa Polarlehdet Oy. Kesän numero ilmestyy ensi vuoden toukokuussa ja talven lehti marraskuussa.

Polarlehdet Oy kustantaa matkailuun liittyviä julkaisuja ja nettiportaaleja. Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 10,3 miljoonaa euroa. Yrityksen vanhimpia julkaisuja ovat Travel Rovaniemi ja Matkalehteä jatkava www.matka24.com (siirryt toiseen palveluun).