TTY:n rehtori vakuuttaa: "Tampereen korkeakoulujen yhdistymisestä keskustellaan lähes päivittäin"

Tampereen teknillisen yliopiston rehtori Mika Hannula toivoo työrauhaa neuvottelijoille.

korkeakoulut
Tampereen korkeakoulujen yhdistyminen
Tampereen yliopistojen ja ammattikorkeakoulun yhdistyminen mutkistui, kun teknillinen yliopisto keskeytti neuvottelut.Yle

Asiassa otetaan ratkaisevia askeleita varmaan vielä tämän vuoden aikana.

Mika Hannula

Tampere3-hanke eli kolmen tamperelaisen korkeakoulun yhdistyminen koki kolauksen kolmisen viikkoa sitten. Tampereen teknillinen ylipisto keskeytti neuvottelut fuusiosta muun muassa hallintomalliin liittyvien erimielisyyksien takia.

TTY:n rehtori Mika Hannula vakuuttaa asiasta nyt käytävien keskustelujen olevan vilkkaita ja rakentavia. Kovin paljoa enempää ei hänen mukaansa ole toistaiseksi kerrottavaa.

– Keskustelu jatkuu hyvissä merkeissä kolmen korkeakoulun kesken. Pidämme yhteyttä lähes päivittäin, Mika Hannula toteaa.

Työrauhaa tarvitaan

Mika Hannulan mukaan neuvotteluita on voitava käydä kaikessa rauhassa. Eri osapuolet ovat hänen mukaansa sopineet, että mahdollisesta fuusiosta ei kerrota mitään uusia asioita työrauhan säilyttämiseksi.

Tampereen yliopistojen ja Tampereen ammattikorkeakoulun piti allekirjoittaa yhdistymistä koskeva peruskirja joulukuun alussa. Uuden yliopiston pitäisi suunnitelmien mukaan aloittaa toimintansa vuoden 2018 alussa.

– Asiassa otetaan ratkaisevia askeleita varmaan vielä tämän vuoden aikana, Hannula arvioi.