1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Anttilasta tuttu Kodin Ykkönen aukeaa uudelleen – jäljet johtavat Ruotsiin

Ruotsalainen verkkokauppajätti on rekisteröinyt itselleen Kodin1.com-osoitteen. Sivustolla kerrotaan että verkkokauppa avataan pian uudelleen.

talous
Anttilan nettikaupan postipaketti.
Sini Ojanperä / Yle

Anttilan entinen tuotemerkki Kodin Ykkönen, verkkokauppanimeltään Anttilan loppuvaiheissa pelkistetymmin Kodin1, on tekemässä paluuta jo tässä kuussa. Verkkokaupan sivuston mukaan (siirryt toiseen palveluun) kaupankäynti alkaa joulukuun aikana.

Uutta omistajaa ei paljasteta, mutta jäljet johtavat ruotsalaiseen verkkokauppajättiin.

Kodin1.com-verkkosivuston rekisteröintitietojen mukaan sivuston uusi ylläpitäjä on ruotsalainen Inredhemma Sverige AB, joka on ruotsalaisen Bygghemma-jätin tytäryhtiö. Bygghemma on aktiivisesti laajentunut rautakauppa-, huonekalu- ja sisustustavarakonserni, joka myy tuotteitaan verkkokaupassa kaikissa Pohjoismaissa useilla eri kauppanimillä.

Yle ei ole tavoittanut Ruotsista Bygghemman toimitusjohtajaa Mikael Olanderia vahvistamaan Kodin1:n hankkimista tai yhtiön tarkempia suunnitelmia.

Kodin1.com-sivustolla olevasta uudelleenavaamistekstistä kertoi ensimmäisenä Helsingin Uutiset (siirryt toiseen palveluun).

Anttilan konkurssipesän hoitaja: En voi kommentoida

Bygghemma-yhtiöllä ei ole aiemmin ollut mitään tekemistä Anttilaan kuuluvien tuotenimien kanssa, joten Kodin1.com-tunnuksen rekisteröinti on uusi asia.

Toiminimi on Anttilan konkurssipesän hallussa. Konkurssipesän hoitaja, asianajaja Mikko Tiilikka sanoo, ettei voi salassapitosäädösten vuoksi kommentoida Kodin1:n tilannetta. Hän kertoo, että sekä Anttila- että Kodin1-toiminimistä on tehty tarjouksia, ja Anttilan osalta neuvotteluja käydään hänen mukaansa parhaillaan.

Bygghemma on vallannut nopeasti markkinoita

Suomessa Bygghemma toimii kauppasivustoilla Trademax.fi, Taloon.com ja Talotarvike.com. Konserni on ostanut aktiivisesti samalla alalla toimivia suomalaisyrityksiä: vuonna 2014 se osti verkkokauppa Netraudan ja tämän vuoden maaliskuussa Talotarvike.comin.

Bygghemman liikevaihto on viime vuosina kasvanut nopeasti ja on nyt runsaat 200 miljoonaa euroa. Bygghemman omistaja vaihtui kaksi kuukautta sitten, kun pääomasijoitusyhtiö Nordstjernan myi sen toiselle sijoitusyhtiölle FSN Capitalille.

Lue seuraavaksi