Al Gore puhui Trumpin kanssa ilmastopolitiikasta

Al Goren mukaan Ivanka Trump on "sitoutunut järkevään ilmastopolitiikkaan".

ilmasto
Al Gore.
John angelillo / EPA

Yhdysvaltain entinen varapresidentti Al Gore on keskustellut 1,5 tunnin ajan ilmastopolitiikasta tulevan presidentin Donald Trumpin kanssa.

Gore on nykyään Yhdysvaltain huomattavimpia ilmastonsuojelun puolestapuhujia. Hän tuotti jo vuonna 2006 kuuluisan dokumentin "Epämiellyttävä totuus" ilmaston lämpenemisestä.

Trump on vaalikampanjassaan sanonut, että ilmaston lämpeneminen on huijaus, jonka kiinalaiset ovat kehittäneet heikentääkseen Yhdysvaltain talouden kilpailukykyä. Vaalivoittonsa jälkeen hän on hieman pehmentänyt puheitaan.

Trumpin lisäksi tapaamiseen osallistuivat tuleva varapresidentti Mike Pence sekä Trumpin tytär Ivanka, joka on vaalivoiton jälkeen ottanut osaa moniin isänsä korkean tason tapaamisiin.

Keskustelusta ei annettu täsmällisiä tietoja julkisuuteen. Goren mukaan tapaaminen oli hyödyllinen.

– Etsimme vilpittömästi asioita, joista olimme yhtä mieltä. Keskustelu oli äärimmäisen kiintoisa ja sen on määrä jatkua.

MSNBC-televisiokanavalle Gore kertoi Ivanka Trumpin olevan hyvin sitoutunut järkevään ilmastopolitiikkaan.

Donald Trumpin on määrä tänään tiistaina tavata Exxon Mobile -öljy-yhtiön toimitusjohtajan Rex Tillersonin, jota Trump pitää ehdokkaana ulkoministerin tehtävään.

Exxon Mobile on hyväksynyt Pariisin ilmastotopimuksen, jonka mukaan ilmastoa lämmittäviä kaasupäästöjä on vähennettävä kansainvälisesti 26 - 28 prosenttia vuoteen 2025 mennessä.

Lähteet: Reuters