Merkel vaatii maahanmuuttajien integraatiota ja haluaa kieltää kasvohunnun

Saksan kristillisdemokraattinen puolue valitsi tiistaina Merkelin jatkamaan puolueen puheenjohtajana. Merkel haluaa jatkokauden myös Saksan johdossa.

Angela Merkel
Merkel kukkakimppu sylissään. Ympärillä ihmisiä.
Essenissä kokoontuva CDU:n puoluekokous valitsi 89,5 prosentin ääniosuudella Merkelin jatkamaan puolueen puheenjohtajana.Michael Kappeler / EPA

Uudelle kaudelle pyrkivä Saksan liittokansleri Angela Merkel on puoluekokouksessa puhunut tiukkan sävyyn maahanmuuttajien integraatiosta.

Merkelin mukaan Saksalla on oikeus odottaa, että tulijat integroituvat. Tähän kuuluu Merkelin mukaan muslimien kasvot peittävän hunnun Niqabin torjuminen.

Kasvohuntu pitää liittokanslerin mielestä kieltää siellä, missä se on juridisesti mahdollista.

Merkel myös lupasi, ettei viimevuotisen kaltainen turvapaikanhakijoiden joukkomuutto Saksaan toistu.

CDU valitsi Merkelin jatkokaudelle

Kristillisdemokraattisen puolueen puoluekokous valitsi lauantaina Merkelin jatkamaan puolueen puheenjohtajana.

Merkeliä äänesti 89,5 prosenttia puoluekokousedustajista. Kaksi vuotta sitten hänen ääniosuutensa oli 96,7 prosenttia, mutta vuonna 2004 se oli 88,4 prosenttia.

Merkel on johtanut CDU:ta vuodesta 2000 ja Saksaa 11 vuotta.

Merkel: Epäilkää helppoja vastauksia

Puoluekokouksessa Merkel käynnisteli ensi vuoden liittopäivävaalien kampanjaa, joissa hän pyrkii neljännelle liittokanslerikaudelle.

Merkelin mukaan vaaleista ei tule helpot, sillä Saksa on jakautunut. Hän kehotti saksalaisia epäilemään yksinkertaisia vastauksia.

Merkelin uskotaan viitanneen islaminvastaiseen ja populistiseen Vaihtoehto Saksalle -puolueeseen. Merkel on aiemmin arvostellut puoluetta siitä, ettei se tarjoa ratkaisuja ongelmiin.

Lähteet: AFP, Reuters, Tass