1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Linnan juhlat

Madventures-Rantala ja -Milonoff: Suomalainen yhteiskunta jotain todella hienoa

Riku Rantala ja Tuomas Milonoff ovat perustaneet verkoston, jonka tarkoituksena on turvapaikanhakijoiden integroiminen suomalaiseen yhteiskuntaan.

Itsenäisyyspäivä: Riku Rantala ja Tuomas Milonoff haastattelussa
Itsenäisyyspäivä: Riku Rantala ja Tuomas Milonoff haastattelussa

Madventures- ja Docventures-ohjelmistaan tunnetut Riku Rantala ja Tuomas Milonoff ovat mukana linnan juhlien vierasjoukossa.

Viime vuonna, kun turvapaikanhakijoita alkoi saapua Suomeen tuhansittain, miehet alkoivat hankkia heille töitä.

– Mikäs muu suomalaiseen yhteiskuntaan integroisi paremmin kuin työ? Rantala perusteli Ylen Marja Sannikan haastattelussa.

Rantala sanoi haastattelussa, että mitä nopeammin Suomeen jäävät ihmiset saavat töitä, sen parempi. Rantalan ja Milonoffin perustamassa verkostossa on mukana satoja yrittäjiä, ja tällä hetkellä on Rantalan mukaan perustettu jo parikymmentä yritystä ja luotu satoja työharjoittelu- ja opiskelumahdollisuuksia.

Rantalan mukaan seuraavaksi verkostosta pyritään tekemään valtakunnallinen eli hanketta aletaan kehittää eri vastaanottokeskuksien alueilla.

"Poikkeuksellinen yhteiskunta"

Maailmanmatkaajat muistuttivat, että Suomi on monella mittarilla maailman paras maa.

– Suomi on mm. valittu vuonna 2016 maailman vähiten epäonnistuneeksi valtioksi, Milonoff totesi.

Hänen mukaansa Suomen hyvyyden huomaa matkoilta palatessa.

– Suomeen on rakennettu historiallisesti ja maailmanlaajuisesti poikkeuksellinen yhteiskunta. Siitä meidän tulisi pitää kynsin hampain kiinni. Se on jotain todella erikoista ja hienoa, Milonoff hehkutti Suomea.