1. yle.fi
  2. Uutiset

Suomalaisten eniten katsomissa YouTube-videoissa Saara Aalto, Puljujärvi ja raivostunut mies

Google julkistaa eri maiden katsotuimpien videoiden listat keskiviikkona.

YouTube
Saara Aalto Youtubessa.
Google on listannut Youtuben katsotuimmat videot Suomessa. Listalla on sekä viihdemaailmasta että urheilusta tuttuja nimiä. Vieraana Googlen Yacine Samb.

Yltiösuositussa nettivideossa on yleensä aina jotain opettavaa tai viihdyttävää – ja jokin videossa herättää halun jakaa se myös muille.

Googlen markkinointipäällikkö Yacine Samb esitteli Yle aamu-tv:ssä suomalaisten eniten katsomia videoita. YouTuben omistava Google julkistaa maakohtaiset suosikkilistat tänään keskiviikkona.

1. Saara Aalto makes Nicole want to twerk!

Suomalainen X Factor -kilpailija kuuntelee tuomariston palautetta.

– Kaikki suositut videot liittyvät 12 viime kuukauden aikana nousseisiin trendeihin, ja tämänkin videon kohdalla kyseessä on koko kansaa kohauttanut ilmiö.

2. Jesse Puljujärvi: Vi har en otrolig kemi

Nuori jääkiekkoilija turvautuu käännösapuun vieraskielisessä tv-haastattelussa voitonhuumassa.

– Tässä yhdistyy suomalaisille tärkeitä tekijöitä. Video on viihdyttävä, ja siihen liittyy lätkä. Jesse on harvoja maailmanmestareita lajissaan, joten eiköhän miehen kansainvälistyminen tuosta piankin edisty.

3. Video raivokkaasta risunjemmaajasta

Yksityishenkilöt riitelevät puutarhajätteen kaatamisesta kaupungin kuntoradan maastoon.

– Kyse on aitojen hetkien tallentamisesta. Siksi mikä tahansa voi nousta viraaliksi.

Googlen markkinointipäällikkö Yacine Samb kertoo, että suomalaisille on ominaista katsella paljon paikallista videoita. Esimerkiksi suomalaisten suosimista musiikkivideoista yhdeksän kymmenestä on kotimaisia. Ja kotimaisen suosimisen varaan rakentuu paljon myös tubettajien saavuttama katsojakunta.

Sambin mukaan miltei jokainen suomalainen käyttää YouTubea, ja vaikka omien videokanavien pitäjät ovat nuoria, enemmistö videopalvelun käyttäjistä on yli 35-vuotiaita.

Lue seuraavaksi