Skanska ja Liikennevirasto allekirjoittivat urakkasopimuksen

Skanska Asfaltti Oy ja Liikennevirasto ovat allekirjoittaneet sopimuksen valtatie 21:n perusparannustöistä välillä Kolari–Muonio. Työt alkavat toukokuussa 2017, ja urakka on kokonaisuudessaan valmis elokuussa 2018.

tiet
Liikenneonnettomuus valtatiellä 21 Muoniossa
Anu Lassila

Kolarin ja Muonion välisellä osuudella peruskorjaus sisältää tien leventämisen 7,5 metrin päällysteleveyteen 80 kilometrin matkalta sekä tien rakenteen parannustöitä. Peruskorjauksen tavoitteena on parantaa kuljetusten varmuutta sekä liikenneturvallisuutta.

Valtatie 21 on tärkeä elinkeinoelämän yhteys Norjaan. Nykyinen tie on raskaalle liikenteelle kapea ja siten siellä sattuu paljon onnettomuuksia. Liikennemäärä välillä Kolari–Muonio on jopa 1 400 ajoneuvoa vuorokaudessa, josta raskaan liikenteen osuus on neljännes.

– Olemme viime aikoina toteuttaneet useita samantyyppisiä levennys- ja rakenteenparantamishankkeita, kuten tänä vuonna Pohjois-Suomessa valmistuneen Mt 924:n välillä Simo–Alaniemi sekä Pohjois-Savon Vt 5:n välillä Leppävirta–Humaljoki, kertoo tuotantopäällikkö Vesa Räme Skanska Asfaltin tiedotteessa.

Valtatie 21:n peruskorjaus välillä Kolari–Muonio on Kolari–Kilpisjärvi-tiehankkeen ensimmäinen urakkakohde. Sen arvo on noin 10 miljoonaa euroa.

Liikennevirasto aloittaa muiden urakkakohteiden kilpailutukset vuodenvaihteessa.

Lisätty klo 11:09 urakan arvo.