Kuolonkolari oli viimeinen pisara – rekkakuskit vaativat parempaa tienpitoa valtatie 8:lle

Valtatie kahdeksan aurataan, hiekoitetaan ja suolataan liian myöhään, jolloin kelit ovat välillä hengenvaarallisia. Tätä viestiä toivat valtatie kahdeksan varrelle kokoontuneet rekka-autoilijat Pohjanmaalla Pedersöressä.

teiden kunnossapito
Rekka ja pakettiauto valtatie 8:lla.
Kalle Niskala / Yle

Joulukuun toisena päivänä Kruunupyyssä sattunut kahden rekan kuolonkolari sai ammattiautoilijat kutsumaan koolle hätäkokouksen. Paikalle saapui torstaina seitsemisenkymmentä rahtaria ja viranomaisia.

ELY-keskukselle ja kansanedustajille suunnattu moite kuuluu, että säiden muuttuessa tienpitoon lähdetään aivan liian myöhään.

Kelien muutos tiukka paikka

Ammattikuljettaja Mats Käldströmin mukaan ennakointi olisi tärkeää.

– Kelin muuttuminen pitäisi ennakoida paljon paremmin. Ohjeissa on, miten tiet pitäisi hoitaa. Mielestäni ne silti jätetään välillä suolaamatta, välillä auraamatta. Isolle kalustolle on aika haastavaa, kun keli muuttuu miinuksesta plussalle. Onhan se tienpitäjällekin tietysti, toteaa Käldström.

Ammattiautoilijoiden viesti on, että valtatie kahdeksalla kulkee erityisesti Pietarsaaren UPM:n tehtaille paljon raskasta rekkaa, joten tien pitäisi olla kunnossa.

Kolmekymmentä vuotta isoa autoa ajanut Mats Käldström tietää, että vaaratilanteet syntyvät liukkaudesta.

– Jos edellä ajava huomioi vasta viime tingassa, että pitäisi kääntyä, syntyy vaaratilanteita. Iso ja painava auto ei pysähdy hetkessä. Sille ei voi mitään. Silloin pitää olla hyvä pito.

Kelin muuttuminen pitäisi ennakoida paljon paremmin.

Mats Käldström

Risteysalueet ovat hankalia paikkoja tieosuuksilla, joissa kulkee paljon rekkoja.

– Aina kun isolla autolla käännytään, vetopyörät menevät sivuluisua. Sinne muodostuu jääkerrosta, jota pitäisi hoitaa jatkuvasti. Muuten risteys on kuin peilijäätä.

Pitkän ajouransa aikana Käldström on valitettavasti joutunut toteamaan, että "ennen oli kaikki paremmin", kun puhutaan tien hoidosta.

– On se huonontunut siitä asti, kun TVH (tie- ja vesirakennushallitus) lakkautettiin. Joissain kunnissa tiet hoidetaan edelleen hyvin, mutta täällä meren läheisyydessä keli tekee tepposet. Meri on kauan aikaa auki ja tuo hankalat ajokelit.

Liian myöhään liikkeelle

Torstaisessa kuljettajien kokoontumisessa Jonas Forsblom ja Patrick Westman kertoivat huolensa siitä, että tienpito alkaa lumisateiden jälkeen liian myöhään:

– Joka aamu tienhoito alkaa vasta aamuruuhkan jälkeen tällä alueella, vaikka täällä on vilkas liikenne. Joka päivä tulee läheltä piti -tilanteita tien päällä. Eniten pelottaa, kun tulee muita autoja vastaan, että perävaunu tai vastaantuleva rekka saattaa olla väärällä puolella tietä. Silloin vain tuuri pelastaisi.

Torstaina paikalla oli myös Suomen Kuljetus ja logistiikka ry:n Pohjanmaan toiminnanjohtaja Riikka Pakkala, joka kertoi, että järjestö on huolestunut teiden talvikunnossapidosta Suomessa.

– Noin vuoden verran asia on ollut isosti tapetilla. Teistä on tullut turvattomia kuljettajille. Ei aurata, eikä suolata kunnolla.

Lisää voimia tarkastuksiin

Tienpidon suunnittelija Elina Granqvist Etelä-Pohjanmaan ELY:stä oli myös kokoontumisessa paikalla. Hän otti autoilijoiden viestin vastaan siitä, että auraus alkaa liian myöhään.

– Tuota pitää selvittää, onko ennakoitu tarpeeksi kelien vaihtumista. Ilmasto on muuttunut äkkinäisemmäksi, kun lämpötilat vaihtelevat nopeasti. Pitää selvittää tätä.

ELY:n aluevastaavilla on isot alueet. He pystyvät tekemään vain pistokokeita tien kunnosta eli eivät pysty tarkastamaan jokaista tienpätkää.

Elina Granqvist

Autoilijoiden huoli ei ilmeisesti jää huomiotta, sillä Granqvistin mukaan ELY-keskus on jo puuttumassa asiaan.

– ELY:n aluevastaavilla on isot alueet. He pystyvät tekemään vain pistokokeita tien kunnosta eli he eivät pysty tarkastamaan jokaista tienpätkää. Meillä on nyt tarkoitus ottaa konsultin kautta lisää laadunvalvontaa.

Poliisitutkinta kuolonkolarista kesken

Poliisitutkinta perjantaisesta rekkakolarista on vielä kesken. Toiselle kaistalle ajautuneen kuorma-auton kuljettaja on ollut Oulun yliopistosairaalassa hoidettavana vammojensa vuoksi.

Rikoskomisario Ove Storvallin mukaan onnettomuudessa mukana olleen ulkomaisen auton varusteet ja renkaat tutkitaan. Liikkeellä on ollut huhua, että renkaat eivät olisi sopineet Suomen talviolosuhteisiin.

Onnettomuuden aikaan keli oli huono ja tie oli liukas. Liikennöintiä haittasi myös voimakas sivutuuli.

Myös poliisi jakaa rekka-autoilijoiden huolen: valtatie kahdeksan on paikoin hyvin kapea ja siksi hankala liikennöitävä.

– Varsinkin jos tie on liukas, kapealla tiellä on hankala kuljettaa raskasta autoa. Voisi toivoa, että olisi enemmän rahaa pitää tiet semmoisessa kunnossa, ettei huono keli johtaisi onnettomuuksiin, toteaa rikoskomisario Ove Storvall Pohjanmaan poliisista.