Hyppää sisältöön

Asema-aukion tapahtumat oikeuteen jouluviikolla – SVL:n jäsen saa syytteen törkeästä kuolemantuottamuksesta

Syyte tapahtumasta, jonka epäillään johtaneen miehen kuolemaan, luetaan Suomen Vastarintaliikkeen jäsenelle Helsingin käräjäoikeudessa joulun alla.

Helsingin Asema-aukiolla muistettiin syyskuussa Suomen Vastarintaliikkeen mielenosoituksen yhteydessä pahoinpideltyä miestä. Mies sai kallovamman ja kuoli. Kuva: Berislav Jurišić / Yle

Syyttäjä on nostanut syytteen törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä pahoinpitelystä Suomen Vastarintaliikkeen jäsentä vastaan Helsingin Asema-aukion tapahtumista. Oikeuskäsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa 21. päivä joulukuuta.

Helsingin kihlakunnansyyttäjä Anja-Riitta Rinkinen ilmoitti syytteen nostamisesta tänään.

Syytteen mukaan kysymys on rintaan kohdistuneesta potkusta, jonka seurauksena uhri kuoli myöhemmin.

Vastarintaliikkeen jäsenen epäillään potkaisseen miestä mielenosoituksen yhteydessä viime syyskuussa. Mies kaatui ja joutui sairaalahoitoon. Sairaalasta kotiuttamisen jälkeen hän kuoli, ja kuolinsyyksi osoittautui kaatumisen yhteydessä syntynyt kallovamma.

Poliisin esitututkinta tapauksesta valmistui 2. päivä joulukuuta. Rikosepäilyt kovenivat esitutkinnan aikana. Syyttäjä kertoi heti esitutkinnan valmistuttua, että hän tekee syyteharkinnan mahdollisimman nopeasti.

Syyttäjä arvioi, että asian käsittely oikeudessa kestää muutamia päiviä ja oikeuden ratkaisu saadaan myöhemmin kansliapäätöksenä.

Syytteen saanut Jesse Torniainen on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Hänellä on takanaan useita aiempia väkivaltarikoksia.