Israel ampui ohjuksia lentokentälle Syyriaan

Iskun kohde ei ole tiedossa. Lentokentän vieressä on presidentti Bashar al-Assadin palatsi.

Ulkomaat
Kartta
Yle Uutisgrafiikka

Israelin asevoimat ampui aamuyöllä useita ohjuksia Mazzehin sotilaslentokentälle Syyriaan. Kenttä sijaitsee vain noin kahdeksan kilometrin päässä pääkaupungista Damaskoksesta.

Ohjusisku ei aiheuttanut henkilövahinkoja, mutta sytytti kentällä suuren tulipalon, kertoo ihmisoikeusjärjestö The Syrian Observatory for Human Rights.

Syyrian virallinen uutistoimisto SANA vahvistaa iskun. Sen mukaan Israelista ammuttiin maasta laukaistavia ohjuksia. Laukaisupaikka oli SANAn mukaan Israelin valtaamilla Golanin kukkuloilla.

Israel ei ole virallisesti kommentoinut iskua, eikä sen varsinaista kohdetta tiedetä.

Mazzehin lentokentän kerrotaan olevan tärkeä Syyrian asevoimien kuljetuksille. Kentän yhteydessä on Syyrian ilmavoimien tiedustelupalvelun päämaja sekä pahamaineinen vankila, joka tosin tällä hetkellä ei liene käytössä.

Aivan kentän naapurissa sijaitsee myös presidentti Bashar al-Assadin palatsi, kertoo israelilainen sanomalehti Haaretz (siirryt toiseen palveluun).

Runsas viikko sitten Israelin ilmavoimat ampui ohjuksilla asevarastoa Damaskoksen lähellä. Israel on pysyttäytynyt enimmäkseen erossa Syyrian sodasta, mutta tehnyt muutamia iskuja Syyriaan. Maat ovat periaatteessa edelleen sotatilassa vuoden 1967 sodan jälkeen.

Lähteet: AFP