Kuuntele, miten Finlandia kajahtaa Senaatintorilla Sibeliuksen kunniaksi – suora lähetys kello 11.55

Säveltäjämestari Jean Sibeliuksen syntymäpäivää juhlistetaan satapäisellä kuorolla.

Jean Sibelius
Uutisvideot: Helsingin Senaatintorilla juhlistettiin tänään Jean Sibeliuksen syntymäpäivää.
Uutisvideot: Helsingin Senaatintorilla juhlistettiin tänään Jean Sibeliuksen syntymäpäivää.

Jos olet puolenpäivän aikaan Helsingin Senaatintorilla, saatat kuulla isohkon kuoron laulavan Jean Sibeliuksen säveltämiä teoksia Tuomiokirkon portailla. Kyseessä on suomalaissäveltäjän syntymäpäivän kunniaksi järjestettävä niin sanottu pop up -laulutapahtuma, jossa lauluun voi yhtyä kuka tahansa.

Tapahtuma alkaa noin kello 12. Yle Uutiset esittää sen suorana myös nettisivuillaan, ja sitä voi seurata tämän jutun kautta kello 11.55 alkaen.

Laulutapahtuman takana ovat Helsingin seurakunnat. Sen aikana lauletaan kolme teosta: En etsi valtaa loistoa, Soi kunniaksi Luojan sekä Finlandia. Kuoroa johtaa Seppo Murto.

Sibelius syntyi 151 vuotta sitten, joulukuun kahdeksantena päivänä vuonna 1865. Vastaava laulutapahtuma järjestettiin vuosi sittenkin, tuolloin sen järjesti Sibelius-Akatemia.

Tämänkertaiseen tapahtumaan on ilmoittautunut yhteisöpalvelu Facebookissa reilut parisataa ihmistä. Tapahtumasta kiinnostuneita on noin 800.

Tapahtumasta on julkaistu juttu ja video: Näin komeasti Finlandia kajahti ilmoille Senaatintorilla – "Viesti Sibeliuksesta menee läpi sukupolvien"