Porin Kuukkariin nousee puinen kerrostalo senioriasukkaiden käyttöön

Svenska Kulturfonden i Björneborg rakennuttaa Porin kuudenteen kaupunginosaan senioritalon. Asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin tiloihin kahden vuoden kuluttua.

Svenska kulturfonden
havainnekuva puukerrostalosta
Senioritalo rakennetaan Neuvosmiehenkadun ja Riihikadun kulmaan.Svenska Kulturfonden i Björneborg / Arkkitehdit Rudanko-Kankkunen

Uusi puinen kerrostalo korvaa Tuomarinkulman korttelissa olevan punatiilisen pienkerrostalon Porin 6. kaupunginosassa. Sen pihapiiri sopii Svenska Kulturfonden i Björneborgin puheenjohtajan Erik Rosenlewin mukaan erinomaisesti senioritalon käyttöön.

– Pihapiirissä oleva puutarha on upea elementti talojen keskellä. Sen toisella reunalla oleva suojeltu puutalo tulee näillä näkymin myös asukkaiden käyttöön.

Rosenlewin mukaan tarkempia suunnitelmia ei ole vielä tehty, mutta jäljelle jäävä vanha rakennus kunnostetaan luultavasti senioritalon yleisiksi tiloiksi. Uuteen rakennukseen tulee 26 asuntoa ja niihin mahtuu noin 30-40 asukasta.

– Taloon rakennetaan pääasiassa kaksioita ja kolmioita. Yksiöitä tehdään vain yksi.

Rahasto tukee ikäihmisten asumista

Tuomarinkulman puukerrostalo on Svenska Kulturfonden i Björneborgin toinen senioritalo. Se rahoitetaan Werner Petrellin rahastosta.

– Rahaston tarkoituksena on tukea ikäihmisten asumista. Kuukkarin talo on ikään kuin jatkoa sille työlle, joka on aloitettu Liisantorin varrella, Erik Rosenlew toteaa.