Perussuomalaisilta kompromissiesitys sairaanhoitopiirin maksukiistaan

Satakunnan sairaanhoitopiirin maksukorotuksista on käyty kiivasta kiistelyä, joka on johtanut pattitilanteeseen.

Satakunta
operating theatre.
Yle

Satakunnan sairaanhoitopiirin maksukorotuskiistaan etsitään kompromissiratkaisua. Perussuomalaisia sairaanhoitopiirin yhtymähallituksessa edustava Taina Lehtonen aikoo ehdottaa ensi maanantain kokouksessa kymmenen prosentin maksukorotusta.

Lehtonen äänesti yhdessä vasemmistopuolueiden kanssa viime kokouksessa kumoon sairaanhoidon yli 27 prosentin maksukorotukset. Äänestys päättyi 5–4, sillä kokoomus ja keskusta kannattivat korotusta.

Sairaanhoitopiirin yhtymävaltuusto on vaatinut korotuksia, ja Porin kaupunki on uhannut yhtymähallitusta jatkotoimilla, jos maksuja ei koroteta.

Kymmenen prosentin korotuksella saadaan tehtyä budjetti, joka ei mene kuntien kukkarolle eikä johda yt-neuvotteluihin.

Taina Lehtonen (ps.)

"Yhteystyötarjous"

Perussuomalaisten Lehtonen sanoo toivovansa, että hänen tekemänsä kompromissiehdotus kymmenen prosentin nostosta hyväksytään.

– Tämä on yhteistyötarjous. Olen keskustellut sairaanhoitopiirin johtajan Ahti Piston kanssa. Kymmenen prosentin korotuksella saadaan tehtyä budjetti, joka ei mene kuntien kukkarolle eikä johda yt-neuvotteluihin, Lehtonen sanoo.

Lehtonen arvioi, että ainakin suurempaa maksukorotusta kannattaneet kokoomuksen ja keskustan edustajat tulevat hänen tuekseen, jolloin yhtymähallituksen enemmistö tukee maksukorotuksia. Hän sanoo pitävänsä aiemmin esitettyä 27 prosentin maksukorotusta edelleen liian suurena.