Näin komeasti Finlandia kajahti ilmoille Senaatintorilla – "Viesti Sibeliuksesta menee läpi sukupolvien"

Helsingin seurakuntien tempaus keräsi 500-600 ihmistä laulamaan Jean Sibeliuksen sävellyksiä Senaatintorin portaille.

Jean Sibelius
kuoro esiintyy suurkirkon portailla

Helsingin Senaatintorilla oli tänään sumuisen kosteasta säästä huolimatta lämmin tunnelma. Helsingin seurakunnat järjestivät laulutempauksen Jean Sibeliuksen syntymäpäivän ja suomalaisen musiikin päivän kunniaksi.

Ydinjoukon ympärille kerääntyi laulamaan ja laulua seuraamaan lopulta satoja ihmisiä. Osa ihmisistä jäi yleisöksi, mutta laulajiksikin uskaltautui usempi sata. Kaikenkaikkiaan paikan päälle löysi 500-600 henkeä.

Pop up -kuoro lauloi kolme Sibeliuksen sävellystä, viime vuoden tapaan Finlandian, jonka lisäksi En etsi valtaa loistoa ja Soi kunniaksi luojan.

Paikalle saapuneet helsinkiläiset, Aila ja Juha Haapaniemi toivovat tapahtumasta jokavuotista perinnettä.

– Kyllä Sibeliuksen sävellykset ovat olennainen osa meidän suomalaisten kulttuuriperintöä, ja sitä soisi jatkettavan, hymyilee Aila Haapaniemi.

– Olen opettanut lapsillenikin, että Sibeliuksen musiikki on aivan ainutlaatuista. Tuntuukin siltä, että viesti on mennyt läpi sukupolvien. Minuun Sibeliuksen musiikki kolahtaa todella kovaa, musiikinopettajana työskentelevä Juha Haapaniemi toteaa.

Kansankuoro sai kunniakseen olla tunnetun kapellimestari Seppo Murron johdettavana. Murto kuvailee tunnelmaa Senaatintorilla lämpimäksi.

– Kyllä se muistutti taas siitä, millainen voima musiikilla ja kuorolaululla on. Joskus kuoronjohtajana saattaa tuntea olonsa hiukan ulkopuoliseksi, mutta nyt syntyi sellainen lämmin yhteinen tunne, Murto tiivistää.

Myös Murto toivoo, että kuorolaulusta tulisi jokavuotinen perinne Jean Sibeliuksen syntymäpäivänä.

– Onhan se arvokas asia laulaa yhdessä, vähintäänkin kerran vuodessa. Kyllä tämä Sibeliuksen syntymäpäivä on hyvä raami tällaiselle yhteiselle tempaukselle.

Muokattu 8.12.2016 klo 21:38. Jutussa kerrottiin alunperin, että tapahtuman järjestävät jo toista kertaa Helsingin seurakunnat. Kuitenkin ensimmäistä kertaa tapahtuman järjesti Sibeliusakatemia vuonna 2015.