Marine Le Pen: ilmainen koulutus pois maahanmuuttajalapsilta

Ranskan oikeistopopulistisen Kansallisen rintaman johtaja ja presidenttiehdokas Marine Le Pen vaatii, että laittomasti maassa oleskelevien siirtolaisten ja veroa maksamattomien maahanmuuttajien oikeus ilmaiseen koulutukseen ja terveydenhoitoon pitää poistaa.

Ranska
Marine Le Pen toimittajien piirittämänä
Marine Le Pen toimittajien piirittämänä marraskuun puolivälissä, käynnistettyään presidenttivaalikisansa.Etienne Laurent / EPA

Maahanmuuttokriittisen Kansallisen rintaman johtaja Marine Le Pen haluaa rajoittaa julkisia palveluita maahanmuuttajilta, ja nimenomaan sellaisilta, jotka eivät maksa veroa.

– Ei minulla mitään ole maahanmuuttajia vastaan, mutta sanon heille: jos tulette meidän maahamme, älkää odottako, että teistä pidetään huolta, hoidetaan (terveydenhoitojärjestelmässä), tai että lapsenne saavat ilmaisen koulutuksen. Se loppuu nyt, leikkiaika on lopussa, sanoi Le Pen konfenssissa Pariisissa.

Le Penin mukaan veroa maksamattomien pitää maksaa koulunkäynnistä.

Le Penin ennustetaan mielipidetiedustelujen mukaan nousevan ensi huhtikuun presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella toiseksi Tasavaltalaispuolueen ehdokkaan, François Fillonin jälkeen. Hän pääsisi siten toukokuun toiselle vaalikierrokselle. Myös Fillon on vaatinut maahanmuuttopolitiikkaan tiukennuksia.

Sosialistit valitsevat oman ehdokkaansa tammikuussa, ehdokkuutta tavoittelee mm. pääministerin tehtävistä ehdokaskisan takia tiistaina luopunut Manuel Valls.

Lähteet: AFP