Simossa tarkan euron budjetti

Talouden tasapainotus etenee, vaikka Simon tulevan tilikauden tuloksesta on tulossa alijäämäinen.

Simo
Simon kunnanvirasto
Minna Aula / Yle

Simon kunnan ensi vuoden talousarvio on laadittu hyvin tiukaksi. Vaikka ensi vuoden käyttömenot ovat 2,1 prosenttia edellisvuotista pienemmät, on tilikauden tulos noin 226 000 euroa alijäämäinen.

Verotulot kasvavat noin 120 000 euroa eli prosentin verran. Sen sijaan valtionosuudet pienenevät 345 000 euroa eli 3,8 prosenttia.

– Talousarviolla pystytään takaamaan hyvät peruspalvelut sekä tekemään hiukan investointeja, sanoo Simon kunnan kunnanjohtaja Vivi Marttila.

– Kunnan taloudessa suunta on positiivinen. Kunnanjohtaja, hallintojohtaja ja hallintokunnat ovat käyneet talousasiat tarkasti läpi ja kaikki ylimääräinen on hiottu pois hyvässä hengessä, kiittelee kunnanhallituksen puheenjohtaja Helvi Hamari budjetinvalmistelua.

Yläkoulun juhlasali uuteen uskoon

Kunnanjohtaja Marttilan mukaan esimerkiksi Oulunkaari-yhteistyössä hoidettavat terveyspalvelut ovat tulevanakin vuonna samalla, kuntalaisilta kiitosta saaneella tasolla.

– Ikäihmisten asumista varten kunta on varannut kymmenen rivitaloasuntoa Ilvestieltä. Sinne saadaan pienellä remontilla toimivat tilat, joihin kiinnostusta ovat osoittaneet muun muassa jokivarressa asuvat seniorit, jotka haluavat kuntakeskuksen palvelun läheisyyteen, sanoo Marttila.

Investointeihin Simo aikoo vuonna 2017 käyttää lähes 900 000 euroa. Suurin yksittäinen kohde on Aseman yläkoulun juhlasalin peruskorjaus. Simossa on tarkoitus myös remontoida kunnanvirastoa sekä kehittää kesätorin aluetta.

Kunnan talouteen positiivista virettä tuovat tuulivoimalat. Nykyisten lisäksi on ensi vuoden puolella tulossa käyttöön uusia, lisäksi Simo on kaavoittamassa lisää alueita tuulivoimaloille.