1. yle.fi
  2. Uutiset

Savonlinna saa yli miljoona euroa lisää rahaa

Savonlinnan saama saaristolisä kasvaa saaristo-osien laajennuksen myötä kolminkertaiseksi.

Savonlinna
Savonlinnan ilmasta kaakon puolelta.
Savonlinnan ympärillä avautuu arvokas ympäristöPaavo Koponen, Yle

Savonlinna saa hallituksen säätämällä asetuksella 1,5 miljoonaa euroa saaristo-osakuntalisää ensi vuoden alusta alkaen.

Valtioneuvoston antaman asetuksen mukaan saaristokunniksi nimetään nykyiset kahdeksan kuntaa. Saaristokuntia ovat Varsinais-Suomessa Kemiönsaari, Kustavi ja Parainen, Etelä-Savossa Enonkoski, Puumala ja Sulkava, Pohjanmaalla Maalahti ja Pohjois-Pohjanmaalla Hailuoto.

Näiden lisäksi muiden kuntien saaristo-osiksi nimetään nykyiset 40 saaristo-osaa siten, että Savonlinnan ja Kotkan saaristo-osia laajennetaan. Savonlinnan saama saaristolisä kasvaa saaristoalueen laajennuksen myötä 554 000 eurosta 1 568 000 euroon eli 1 013 000 eurolla.

Savonlinnalaiset kansanedustajat Hanna Kosonen (kesk.) ja Kaj Turunen (ps.) ovat tyytyväisiä hallituksen säätämään asetukseen.

– Tämä on maamme hallitukselta hieno päätös. Saaristo-osakunnat saavat rahoituksensa takaisin, jonka edellinen hallitus poisti. Tämä on hieno päivä myös Savonlinnalle, jonka saaristo-osia lasketaan aiempaa enemmän rahoituksen piiriin. Tämä päätös tuo kaupunkiimme miljoona euroa vuodessa enemmän, mikä oli ensimmäinen esitys, Turunen iloitsee.

Asetus on voimassa vuoteen 2019 asti.

Lue seuraavaksi