Rauma suunnittelee meriteollisuuspuiston satama-altaiden syventämistä

Kallis uudistustyö ruoppauksineen joudutaan rahoittamaan Rauman kaupungin pussista.

Rauma
Merivartioalus Turva kastettiin STX:n Rauman-telakalla 2.8.2013
Merivartioalus Turva kastettiin tuolloisella STX:n Rauman-telakalla 2.8.2013.Antti Laakso / Yle

Rauman kaupunki suunnittelee rahoittavansa meriteollisuuspuiston eli entisen STX:n telakka-alueen satama-altaiden syventämistä miljoonilla euroilla.

Tavoitteena on syventää teollisuuspuiston satama-altaat yhdeksän metrin syvyisiksi. Jo suunnitelman ensimmäisen vaiheen toteuttaminen maksaa kahdeksan miljoonaa euroa.

Epävarma aikataulu

Satama-altaiden syventäminen tarkoittaa, että teollisuuspuiston edustalla joudutaan tekemään isoja louhinta- ja ruoppaustöitä.

Rauman kaupunki arvioi, että syventäminen mahdollistaisi muun muassa uuden vesillelaskujärjestelmän rakentamisen meriteollisuuspuistoon. Myös rannassa säilytettävät jäänmurtajat voitaisiin sijoittaa uudelle paikalle.

Suunnitelmissa on, että ruoppaukseen voitaisiin ryhtyä jo ensi vuonna. Apulaiskaupunginjohtaja Tomi Suvanto sanoo, että aikataulu ei kuitenkaan ole vielä varma. Ruoppaukselle vasta haetaan lupaa, eikä kaupunki ole varannut suunnitelmiin rahaa ensi vuoden budjettiin.

Suvanto arvioi, että satama-altaan syventäminen on tärkeää alueella toimivan RMC-telakkayhtiön kehittämisen kannalta. Yksityinen RMC on kaupungin omistamalla telakka-alueella vuokralaisena.