Kerry ja Lavrov jatkavat keskusteluja tulitauon saavuttamiseksi Aleppoon

Yhdysvaltojen ja Venäjän ulkoministerit ovat keskustelleet Aleppon tilanteesta jo useana päivänä. Yhdysvaltojen ulkoministeriön mukaan keskustelujen tavoitteena on saada aikaan tulitauko Syyrian Aleppoon.

Aleppo
Ihmisiä on kokoontunut yhteen odottamaan. Joukossa on sotilaita, jotka polttavat tupakkaa.
Ihmiset ovat kokoontuneet yhteen lähteäkseen Alepposta 8. joulukuuta 2016.EPA

Yhdysvaltojen ulkoministeri John Kerry ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ovat jatkaneet torstaina keskusteluja Syyrian Aleppon tilanteesta. Puhelimessa käydyssä keskustelussa ulkoministerit päättivät jatkaa työtä tulitauon saavuttamiseksi Aleppoon.

Tulitauon aikana olisi tarkoitus viedä humanitaarista apua Aleppon siviileille sekä antaa asukkaille mahdollisuus lähteä piiritetystä kaupungista.

Ministerit ovat keskustelleet Aleppon tilanteesta myös Hampurissa, jossa ministerit osallistuivat Etyjin kokoukseen torstaina.

Yhdysvaltojen ulkoministeriön tiedottaja Elizabeth Trudeau on kertonut uutistoimisto Reutersille, että että ministerit ovat päättäneet yhä jatkaa keskusteluja tulitauon saavuttamiseksi.

Syyrian armeija on viime viikkojen taisteluissa saanut valloitettua takaisin suurimman osan itä-Aleppoa ja Aleppon vanhankaupungin. Jos Syyrian armeija saa haltuunsa koko Aleppon, hallituksen hallussa on Syyrian viisi suurinta kaupunkia, muun muassa Aleppo, pääkaupunki Damaskos ja Homs.

Presidentti Bašar al-Assad on julistanut, että hallituksen tavoitteena on palauttaa koko Syyria hallintaansa. Se tarkoittaa vielä suuria taisteluita ennen kuin sota loppuu.

Lähde: Reuters