Tervola juhlavuoteensa alijäämäisellä budjetilla

Kunnanjohtaja Mika Simoskan mukaan liikkumavara taloudessa on kapenemassa. Ensi vuoden talousarvio on niukasti alijäämäinen.

Tervola
Tervola.
Paula Hiljanen / Yle

Tervolan kunnan 150-vuotisjuhlavuotta vietetään kunnallistaloudessa tarkan euron merkeissä. Vaikka taseissa on ylijäämää aiemmilta vuosilta ja tämäkin vuosi näyttää plussaa, ei sama meno jatku talousarvion mukaan ensi vuonna.

Talousarvio on laadittu puolisen miljoonaa euroa alijäämäiseksi. Myös taloussuunnitelmakaudella seuraavina parina vuonna tulos on jäämässä miinusmerkkiseksi huolimatta suunnitellusta veronkorotuksesta.

Ensi vuonna Tervolan kunta joutuu myös ottamaan lisää lainaa noin puolen miljoonan verran. Kunnan lainakanta on kuitenkin vielä varsin maltillinen, alle kolme miljoonaa euroa.

Kunnan investointiohjelmassa on ensi vuodelle suunniteltu yhteensä vajaan 1,8 miljoonan euron investoinnit. Suurin yksittäinen on palvelukodin peruskorjaus, joka alkaa ensi vuonna.

Myös muun muassa valokuituverkko, katurakentaminen ja liikuntapaikat saavat investointirahaa ensi vuonna ja taloussuunnitelmakauden aikana.

Tervolassa, kuten muissakin kunnissa pitemmän tähtäimen suunnittelua vaikeuttaa epätietoisuus soteratkaisun vaikutuksista kuntatalouteen.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus