Riihimäellä työttömien ilmainen liikuntapiiri saa jatkoa – miehiä kaivataan mukaan lisää

Riihimäellä alkoi syksyllä pilottina työttömille tarkoitettu kuntopiiri. Kokemukset olivat sen verran hyviä, että kuntopiiri saa keväällä jatkoa, kertoo ryhmän vetäjä Teija Nevalainen.

Kuntopiiri
Pinkki kahvakuula liikuntasalin lattialla
Kuntopiirissä on tehty monipuolisia lihaskuntoliikkeitä muun muassa kahvakuulilla.Yle

Työttömille tarkoitettu maksuton kuntopiiri jatkuu keväällä Riihimäellä. Maauimalan yläsalissa järjestettävä kuntopiiri sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille, kertoo Eloisa Riksu -hankkeen projektikoordinaattori ja kuntopiiriä vetävä Teija Nevalainen.

– Syksyllä kuntopiirissä kävi sekä naisia että miehiä, mutta lopulta tunneilla kävi vain naisia. Toisaalta muillakin Riihimäen kaupungin järjestämillä liikuntakursseilla käy enimmäkseen naisia.

Nevalainen kannustaakin miehiä huolehtimaan nykyistä aktiivisemmin omasta kunnostaan.

Halu saada ihmiset liikkeelle

Työttömien kuntopiiritunneilla tehdään monipuolisia lihaskuntoliikkeitä eri välineillä ja liikkeiden vaikeustasoa voi Nevalaisen mukaan itse säätää. Käytössä on esimerkiksi kahvakuulia ja jumppapalloja.

Ryhmässä ei ole sitoutumispakkoa eli tunneille voi osallistua joka viikkoa tai silloin, kun itselle on sopiva ajankohta.

– Jos osallistujia on riittävästi keväällä, niin on mahdollista miettiä ensi syksyksi jotain muuta liikuntaan liittyvää kurssia työttömille.

Teija Nevalainen korostaa, että työttömyyttä ei tarvitse todistaa kurssilla mitenkään. Kaupungin liikuntapalveluiden tavoitteena on vain saada työttömät liikkumaan ja pitämään itsestään parempaa huolta.