Keilaushuuma valtasi Saarijärven – harrastajien määrä moninkertaistui parissa vuodessa

Pari vuotta sitten Saarijärvellä oli kourallinen keilaajia. Nyt Saarijärven Keilaajat on Keski-Suomen suurin harrastajaseura lajissaan.

keilailu
Saarijärven keilahalli.
Isto Janhunen / Yle

Pari vuotta sitten yrittäjä Jaakko Kuusimäki otti satojen tuhansien eurojen riskin. Rahoilla hän perusti Saarijärvelle keilahallin. Kaupungissa oli tuolloin kourallinen keilailun harrastajia, eikä Kuusimäki tiennyt keilailusta juuri mitään.

– Olin elämässäni keilannut ehkä kymmenen kertaa, kun ryhdyin keilahallin pitäjäksi. Jotain sitä piti elantonsa eteen tehdä, ja yrittäjyys on aina kiinnostanut, Kuusimäki sanoo hallissaan.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Kuusimäen riskinotto saattaa hyvinkin kannattaa. Keilaajien määrä Saarijärvellä on kasvanut muutamassa vuodessa yli kahden sadan. Puulaakisarjassa on mukana 36 joukkuetta.

– Nyt näyttää tosi hyvältä, luottavaisin mielin katsomme eteenpäin ja jatkamme bisnestä, Kuusimäki myhäilee.

Saarijärven Keilaajat on jo kasvanut maakunnan suurimmaksi harrastajaseuraksi – eikä kasvulle näy loppua.

– Ei todellakaan, kasvaa koko ajan. Ensimmäisen vuoden jälkeen katsottiin, että kasvu on rajua. Odotimme, että tulee stoppi, että eihän tämä voi enää kasvaa, mutta kasvaa vaan, sanoo Saarijärven Keilaajien tiedotusvastaava Ilpo Liimatainen.

Kilpailulisenssin omaavien pelaajien ikähaitari Saarijärvellä on 11-80 vuotta.

– Nuorimmat harrastajakeilaajat täällä ovat olleet parin vuoden iässä, Liimatainen kertoo.

Osasyy keilauksen suosion kasvulle Saarijärvellä lienee perinteisen puskaradion toiminta, mutta myös se, että keilailun alkeet oppii helposti.

– Tunti riittää, sen jälkeen pystyy keilaamaan aivan täysin, mutta suoritusta voi parantaa loputtomiin, Liimatainen sanoo.

Kasvu on tarkoittanut myös sitä, että Kuusimäen pari vuotta vanhan halli alkaa käydä pieneksi.

– Päiväaikaan on tilaa, mutta illaksi on jo vaikeaa saada vuoroja. Jaska joutuu kohta tekemään lisää ratoja tänne, ei auta muu, nauraa Liimatainen.