Kuopio ja Juice-elokuva sopimassa markkinointiyhteistyöstä: voisi nostattaa juankoskelaisten kotiseutuylpeyttä

Kaupungille ehdotetaan, että se tukisi elokuvaa ensi vuonna 60 000 eurolla. Vuoden 2018 tukisumma päätettäisiin myöhemmin.

Juice Leskinen
Juice Leskinen ja Coitus Int -yhtye TV2:n Iltatähti-ohjelmassa vuonna 1976.
Juice Leskinen ja Coitus Int -yhtye TV2:n Iltatähti-ohjelmassa vuonna 1976.Arja Lento / Yle

Kuopion kaupunki on solmimassa markkinointisopimusta elokuvasta, joka kertoo juankoskelaislähtöisestä muusikko Juice Leskisestä.

Maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle ehdotetaan, että kaupunki tukee tuotantoa ensi vuonna 60 000 eurolla. Vuoden 2018 tukisumma päätettäisiin myöhemmin.

Sopimusluonnoksessa todetaan muun muassa, että elokuvayhteistyöllä pyritään "esittämään Kuopion alue ja moderni savolaisuus positiivisella tavalla" ja että yhteistyö pyrkii "tukemaan ja helpottamaan Juankosken liittymistä Kuopioon juankoskelaisten kotiseutuylpeyttä nostamalla".

Yhteistyöstä neuvottelemassa ollut Kuopion kaupungin markkinointijohtaja Kirsi Soininen sanoo, että yhteistyö tuntuu hienolta tavalta olla mukana tukemassa "koko kansan Juicesta" kertovaa elokuvaa.

Elokuvasäätiön tukipäätös ratkaisee, alkavatko kuvaukset keväällä

Juice-elokuvan tuottaa useista tv- ja elokuvatuotannoista tuttu Yellow Film. Yhtiö odottaa lopputalvesta Suomen elokuvasäätiön tukipäätöstä. Odotettu tukimäärä on noin 40 prosenttia elokuvan kustannuksista. Tarkkoja summia yhtiö ei tässä vaiheessa kerro.

Jos päätös on myönteinen, kuvaukset alkaisivat näillä näkymin loppukeväästä. Kuopion seudulla ja Tampereella kuvattavan elokuvan on tarkoitus valmistua vuoden 2018 aikana. Kuopion kaupungin ja Yellow Filmin sopimusluonnoksen mukaan Pohjois-Savo on tapahtumien keskipisteenä noin kolmasosassa elokuvasta.