Ylen presidenttikysely: Sauli Niinistö pesee Pekka Haaviston myös vihreissä

Sauli Niinistöstä on tullut koko kansan presidenttisuosikki.

politiikka
Valtakunnallisen maanpuolustuskurssin avajaiset. Kuvassa Tasavalla presidentti Sauli Niinistö.
Jarno Kuusinen / AOP

Presidentti Sauli Niinistö on Ylen presidenttikyselyssä sekä naisten että miesten suosikki. Viime vaalien kakkonen vihreiden Pekka Haavisto sen sijaan on naisille (11%) selkeästi mieluisampi presidenttiehdokas kuin miehille (6%).

Taloustutkimuksella teetetyssä kyselyssä Sauli Niinistö peittosi kaikki ehdokkaat yli puoluerajojen. Hänet valitsi mieluisammaksi ehdokkaaksi 52 prosenttia kyselyyn vastanneista. Sauli Niinistö (36 %) peittoaa Haaviston nyt myös vihreiden äänestäjien riveissä (32 %).

Kumpikaan heistä ei ole ilmoittanut, aikovatko he olla ehdokkaana presidentinvaaleissa 2018.

"Työväen presidentistä" koko kansan johtajaksi

Sauli Niinistöä mainostettiin jo vuoden 2006 presidentinvaalikampanjassa työväen presidentiksi. Hänen suosionsa työntekijöiden keskuudessa onkin noussut viime vuodesta kolmella prosenttiyksiköllä 49 prosenttiin.

Mieluisin ehdokas ammtin mukaan
Yle Uutisgrafiikka Lähde: Taloustutkimus

Niinistön vahvimmat kannattajat ovat kuitenkin yhä eläkeläiset ja ylemmät toimihenkilöt. Kyselyssä vastaajilla annettiin nimilista, josta he saivat valita mieluisimmat ehdokkaat.

Kannatus presidentiksi iän mukaan
Yle Uutisgrafiikka Lähde: Taloustutkimus

Vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto on presidenttikyselyn kakkonen yhdeksän prosentin kannatuksella. Ammatin ja aseman perusteella hänen suosionsa on suurinta toimihenkilöiden ja asiantuntijoiden parissa. Vähiten hänellä on kannattajia eläkeläisten joukossa.

Ylen teettämän presidenttikyselyn listalla oli 46 nimeä.