1. yle.fi
  2. Uutiset

Askeleen päässä voitosta – näin Saara Aalto valmistautuu X Factorin finaaliin Lontoon Wembley-areenalla

Saara Aalto saattaa tehdä tänä viikonloppuna historiaa voittamalla Britannian X Factorin ensimmäisenä ulkomaalaisena. Artisti kertoo viime hetken tuntemuksistaan Ylen haastattelussa Lontoossa.

kulttuuri
Uutisvideot: Saara Aalto Ylen haastattelussa ennen X-factorin finaalia
Uutisvideot: Saara Aalto Ylen haastattelussa ennen X-factorin finaalia

Tähän mennessä on selvää, että Saara Aallon kannatti ottaa riski ja lentää Lontooseen X Factor -kilpailun koelauluihin.

Aalto on edennyt syksyn mittaan kilpailussa erilaisten koelauluvaiheiden kautta finaaliin päihittäen tuhannet poptähteydestä haaveilevat laulajat. Aalto on kasvattanut kilpailussa tasaisesti suosiotaan ja muuttunut altavastaajasta ennakkosuosikiksi. Tällä hetkellä vedonlyöntitilastot veikkaavat häntä koko kilpailun voittajaksi.

Aallon mukaan harjoitukset ovat menneet hyvin. Hän tunnustaa kuitenkin jännittävänsä varsinaista finaalivetoa.

– Ei saisi, sillä mitä rennompi ja varmempi olo on, niin sitä paremmin se menee. Joten mun pitää ajatella, että se on helppo, ei hätää.

Aalto on noussut kotimaassaan ennennäkemättömäksi mediailmiöksi. Kun Aalto vieraili tällä viikolla Helsingissä X Factorin kuvausryhmän kanssa ja heitti yllätyskeikan Tuomiokirkon portailla, yleisöä ilmestyi paikalle tuhansittain.

– Mähän en tiennyt mistään mitään, kaikki oli yllätystä. Sitten yhtäkkiä mennään senaatin torille, että nyt menet laulamaan noille. Kaikki vaan tuli lennosta, kymmenen tuhatta ihmistä siinä tuijottaa. Okei, mä menen vetämään jotakin niille. Oli hieno reissu.

Mielenkiintoiset kulttuurierot

Saara Aalto kertoo oppineensa kisan aikana paljon itsestään ja suomalaisuudesta. On ollut mielenkiintoista nähdä Britannian ja Suomen väliset kultuurierot.

Saara Aalto tuli sunnuntaina toiseksi Britannian X Factor-kisassa.
Saara Aalto tuli sunnuntaina toiseksi Britannian X Factor-kisassa.Mårten Lampén / Yle

– On ihanaa, että täällä ollaan hirveän avoimia ja tullaan tosi lähelle. Ei ole sitä sellaista suomalaista reviiriä, joka toimii mulle hullun hyvin. Siiten olen taas oppinut hirveän paljon suomalaisuuden hyviä puolia, kuten että mä olen aina ajoissa. Täällä kukaan muu ei ole ajoissa kuin minä.

Aalto lupaa, että finaalissa nähdään jotain vieläkin isompaa.

Vielä löytyy kuule ässää hihasta!

Saara Aalto

– Meillä on huomenna kaksi esitystä ja molemmat ovat omalla tavallaan erittäin erilaisia kuin aikaisemmat esitykseni. Mikä on tosi jännää, koska luulin että olen tehnyt kaikkea mahdollista. Vielä löytyy kuule ässää hihasta!

X Factorin finaalissa Aallolla ovat vastassaan 23-vuotias laulaja-lauluntekijä Matt Terry sekä parikymppisistä laulajista koostuva poikabändi 5 After Midnight. Yksi kolmesta tippuu kisasta lauantain suorassa lähetyksessä ja lopullinen voittaja valitaan suorassa lähetyksessä sunnuntai-iltana. Sub näyttää finaalin molemmat osat suorana lähetyksenä sekä lauantaina että sunnuntaina Suomen aikaa kello 22.

Katso kaikki Ylen Saara Aalto-aiheiset videot täältä.

Lue seuraavaksi