Rovaniemeläinen matkailuyritys aloittaa jäänmurtajaristeilyt Kalixissa – täydentää kasvanutta kysyntää

Polar Explorer sanoo, ettei yritys kilpaile kemiläisen jäänmurtaja Sampon kanssa. Yrityksen tavoitteena on kehittää risteilyjä ensi kaudelle.

risteilyt
Matkailijat kellumassa jäiden seassa Perämeressä.
Myös Polar Explorer tarjoaa matkailijoille uintia Perämeressä.Riikka Rautiainen / Yle

Rovaniemeläinen matkailuyritys Polar Explorer aloittaa turistiristeilyt jäänmurtajalla Ruotsin Kalixissa joulukuun puolivälissä.

Yrityksen tavoitteena on tehdä vähintään 70 risteilyä huhtikuuhun päättyvän kauden aikana. Yhtiö tekee kolmetuntisia päiväristeilyitä, joille kullekin on varattu sata asiakaspaikkaa. Laivan maksimikapasiteetti riittää 160 matkailijalle kerrallaan.

Tällä hetkellä yhtiön kauden risteilymatkoista on myyty puolet. Yhtiön asiakkaista suurin osa tulee Aasiasta ja osa Israelista, muutamia myös muista maista. Yhtiö myy suurimman osan paikoista matkanjärjestäjille osaksi matkailupaketteja.

Polar Explorerin mukaan risteilijä ei kilpaile Kemissä risteilevän Sampon kanssa, vaan kattaa kasvanutta kysyntää. Pohjoisten jäänmurtajaristeilyjen kysyntä on kasvanut sen jälkeen kun kiinalainen Alibaba-verkkokauppa alkoi myydä Lapin-matkoja. Tällä hetkellä Polar Explorer pystyy tarjoamaan risteilyjä Sampoa edullisemmin, sillä risteilyihin ei vielä tällä kaudella sisälly lounaita ja illallisia.

Tavoitteena lisätä palveluita

Tällä kaudella asiakkaat Kalixiin kuljetetaan Rovaniemeltä sekä Kemistä. Ensi kaudella risteilyille on tarkoitus saada myös Ruotsista tulevia turisteja. Yrityksen tarkoitus on lisätä palveluita seuraavalle kaudelle, jolloin valikoimaan tulisivat myös lounas- ja illallisristeilyt.

Polar Explorer alkoi kartoittaa risteilijää toukokuussa. Sopiva jäänmurtaja löytyi Norjasta, jossa se oli öljyteollisuuden käytössä. Laiva uudistettiin Puolassa ruotsalaisilla kalusteilla. Jäänmurtajasta poistetiin hyttejä ja siihen lisättiin ruokailu- ja kahvilatiloja. Yrityksen mukaan risteilijällä on nyt moderni ulkoasu.