1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Sipilä palasi omistuksiinsa blogitekstissä

Pääministeri Juha Sipilä on kerrannut omistuksiaan blogitekstissä. Hän on tarkentanut tietoja eläkesijoituksistaan. Sipilä sanoo, ettei omista osakkeita.

Kuva: Yle

Pääministeri Juha Sipilä on selvittänyt omistuksiaan perjantai-iltana julkaisemassaan blogissa (siirryt toiseen palveluun). Sipilä on liittänyt tekstiin sidonnaisilmoituksensa, jonka hän on antanut maaliskuussa.

Blogista käyvät ilmi, että Sipilällä on eläke- ja henkivakuutukset, säästötili ja tuottokori eli niin sanottu vakuutuskuori. Vakuutuskuoressa sijoitusten tuotot lisätään suoraan pääomaan. Veroa tuotoista maksetaan vasta, kun niitä otetaan ulos vakuutuskuoresta. Tiedot ovat olleen julkisuudessa aiemminkin.

Hän luettelee aiempaa tarkemmin, mistä hänen vakuutussijoituksensa koostuvat: Nordean rahastoista ja takuusäästöstä. Sipilän mukaan ne eivät sisällä osakeomistuksia. Eläkesijoituksen rahastojen kautta Sipilän omaisuutta on kiinni myös Nordean Pohjoismaat kasvu -rahastossa.

Sipilä selvittää, ettei omista osakkeita vaan rahasto-osuuksia.

– Kun en omista osakkeita, en saa osinkoja. Kun en saa osinkoja, en voi maksaa osinkoverojakaan. Kun en omista osakkeita, omistukseni eivät aiheuta esteellisyyttä yrityksiä koskevaan valtion päätöksentekoon, Sipilä kirjoittaa.

Sipilä ei tekstissään kerro, kuinka paljon omaisuutta hän on sijoittanut.

Sipilää on toistuvasti pyydetty avaamaan tietoja omistuksistaan.

Muokattu kello kello 23.18: Poistettu linkki Nordean verkkosivulle, lisätty rahaston nimi