1. yle.fi
  2. Uutiset

Suomalainen Bengt Holmström saa Nobelin – seuraa suorana alkaen klo 17.25

Areenassa näkyvät sekä itse palkintojenjakotilaisuudet että myös illan Nobel-juhla Tukholman kaupungintalossa. Klo 17.25 alkavassa lähetyksessä nähdään Bengt Holmström.

Nobelin palkinnot
Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa XVI luovuttaa talouden Nobel -palkinnon Bengt Holmströmille.
Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa XVI luovuttaa talouden Nobel -palkinnon Bengt Holmströmille.Jessica Gow / EPA

Tukholmassa ja Oslossa juhlistetaan tänään Nobel-palkinnonsaajia ja Yle näyttää useita lauantain Nobel-juhlallisuuksia suorana Areenassa.

Palkinnon voittaneet saavat mitalin, diplomin ja vajaan miljoonan euron rahapalkinnon.

Fysiikan, kemian, kirjallisuuden, lääketieteen ja talouden palkinnot jaetaan Tukholman konserttitalossa. Rauhanpalkinto sen sijaan luovutetaan Oslon kaupungintalossa.

Kello 13.50 alkaa rauhanpalkinnon jakotilaisuus Oslossa. Palkinto myönnetään Kolumbian presidentille Juan Manuel Santosille maan rauhanprosessin edistämisestä.

Kello 17.25 alkaa muiden Nobel-palkintojen jakotilaisuus Tukholmassa. Mukana on myös talouden Nobel-palkinnon voittanut suomalainen Bengt Holmström. Suora lähetys kestää kello seitsemään saakka.

Kello 20.00 alkaa suora lähetys Nobel-illallisilta Tukholmasta. Nobel-viikko huipentuu illalla 1 300 vieraan illallisiin. Läsnä ovat kuninkaallisten ja nobelistien lisäksi maan hallitus sekä muun muassa tiedeväkeä ja diplomaatteja. Suomalainen talousnobelisti Bengt Holmström saattaa juhlan aluksi pöytään kehitysapuministeri Isabella Lövinin. Nobel-illalliset nähdään Areenan lisäksi televisiossa Yle Fem-kanavalla.

Lue seuraavaksi