1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Spiraalileikkuri, lumipotkulauta ja robottikoira – tässäkö joulun erikoisimmat hittilahjat?

S-Ryhmän tuotevalikoimasta vastaavat päälliköt kokosivat listan joulun hittilahjoista. Robottikoira tekee paluun, mutta muutoin lista vaikuttaa hyvin perinteiseltä. Myöskään iso verkkokaupan toimija ja tavarataloketju eivät yllätä.

Uutisvideot: Robottikoira on yksi joulun hittileluista
Uutisvideot: Robottikoira on yksi joulun hittileluista

Liudan temppuja hallitsevalle robottikoira Lucylle povataan Prisma-tavarataloketjussa tänä jouluna menestystä. 8-vuotiaan Stevenin pikatestin lopputulos on selvääkin selvempi.

– Kiva, kiltti koira. Ehkä mun pikkusisko haluaa tollaisen.

S-ryhmän valikoimapäälliköiden lelulistalla on radio-ohjattavaa autoa, vauvanukkea ja takavuosilta tuttuja pokemoneja eri muodoissaan.

Pehmeiden pakettien hittilistalle ovat päätyneet muun muassa vaaleanpunaiset Reinot. Pienistä kodinkoneista listan yllättäjänä on sähköinen spiraalileikkuri, jolla voi tehdä pastanauhaa vihanneksista. Perinteisempää osastoa hittilistalla edustavat kirkasvalolamput tai sähköhammasharja.

Lumileikkeihin tarjolla on muun muassa perinteisen potkukelkan sijaan lumipotkulautaa. Joulukinkun sulatteluun suositellaan hierontapallosettiä ja perinteistäkin perinteisempiä voimistelurenkaita.

Yllätyksiä ei lupaa myöskään tavarataloketju Stockmann.

– Semmoiset hittispoppistuotteet joista yksi nousisi yli kaiken ei oikeastaan ole ainakaan meillä tänä vuonna. Aika perinteisiä, pehmeätä pakettiin. Meillä on ihania kasmirjuttuja, neuleita, pipoja, hanskoja. Kosmetiikka myy aina, tietenkin, on ihania erilaisia lahjapakkauksia, ja pieni kodintavara on sellainen mikä liikkuu, kertoo myyntipäällikkö Milli Teivaala Helsingin Stockmannilta.

Eksotiikkaa löytyy sitten ruokapuolelta. Myynnissä on esimerkiksi vege-kinkkua. Niin uutta ja eksoottista, että myyntipäällikkö ei ollut tutustunut siihen vielä itsekään.

Kovista paketeista pukin konttiin löytävät hyvin tiensä todennäköisesti pelikonsolit sekä uusimmat älypuhelinmallit, kuten iPhone7, Honor 7 tai Galaxy S7. Näin uskotaan ainakin Verkkokauppa.comissa.

Eksoottisimmasta päästä vinkkilistalla ovat kauko-ohjattavat helikopterit sekä älytekniikkaa sisältävät rakennuspalikat.

Mutta perinteisiä saattavat toki olla lahjatoiveetkin. Kahdeksanvuotiaan Stevenin toivelistalta muistui mieleen kaksi: kassakone ja "laserjuttu".