1. yle.fi
  2. Uutiset

Saara Aalto hurmasi kisakatsomon Oulussa – "Nyt hän on puhjennut kukkaan"

Saara Aallon esiintymistä seurattiin artistin kotiseudulla Oulussa, paikalla oli niin faneja kuin entinen tanssinopettajakin.

Saara Aalto
Kisakatsomossa kilisteltiin Saara Aallon finaaliesintymisen kunniaksi.
Oulun kisakatsomossa Tiina Kilponen, Jenni Jokikokko-Jakkula, Jonna Suokas ja Leena Väisänen kilistelivät finaalin kunniaksi.Paulus Markkula / Yle

Saara Aallon esiintyessä Britannian X Factorissa, Saaran kotiseuduilla Oulussa pidetään juhlatunnelmaa yllä Saaran puolesta.

– Kyllä Saara oli aivan omassa elementissään, hänen asunsa oli ihana ja esitys oli aivan hänen näköisensä, kommentoi Jonna Suokas Saaran ensimmäistä finaaliesitystä.

– Olen todella ylpeä hänestä. Hän on aivan itse sinne päässyt ja itse kaiken sen ansainnut, kommentoi Saaraa kotikatsomossa tsemppaava Leena Väisänen.

Jonna Suokas on Saaran entinen tanssinopettaja ja yksi niistä oululaisista, jotka ovat tänään kokoontuneet seuraamaan Saara Aallon finaaliesiintymistä.

– Jälkeenpäin hän on käynyt monilla tanssitunneilla ja hän ollut musikaaleissa mukana, joten en itse voi ottaa vastuuta hänen osaamisestaan. Hän on itse kehittänyt taitoaan myöhemmin, Suokas kommentoi.

Vaikka siitä, kun Saara oli Suokkaan opeissa onkin jo aikaa, hänen mukaansa nuori Saara painui mieleen jo silloin.

– Vaikka yhdessä ryhmässä oli parikymmentä oppilasta, niin Saara erottui sieltä edukseen pirteällä luonteellaan, hän oli aina eturivissä ja tsemppasi muita.

Kisassa Saara on saanut toteuttaa itseään

Saaran esiintymisissä on nähty paljon säpinää. Kisakatsomossa iloitaan, että Saara on päässyt X Factorissa toteuttamaan itseään vapaasti.

– Näkee, että hänellä on hyvä olla siellä. Hän on saanut tehdä isommin kuin Suomessa, Väisänen pohtii.

– Kokonaisuus on jotenkin suurempi kuin mihin Suomessa on totuttu. Minusta tuntuu siltä, että hän on puhjennut kukkaan, tuumailee Tiina Kilponen.

Kisakatsomo on kuitenkin yhtä mieltä siitä, että vaikka Saara ei lähtisikään X Factorista voittajana, hän on saavuttanut sen, mitä hän tarvitsee.

– Hän on varmaan siellä omien unelmiensa äärellä, joten harjoittelut on tehty ja nyt pitää vain nauttia, Suokas iloitsee.

– Sanoin tuossa aikaisemmin tytöille, että meni miten meni, niin hän on jo voittaja, Väisänen toteaa.

Lue seuraavaksi