Kierros kaikille, jos Saara Aalto voittaa? DTM:n viihdevastaava: "En voi luvata, mutta jotain fiiliksen nostatusta"

Illan X factor -finaalia seurataan ravintolassa isolta screeniltä. Sateenkaariväen suosima helsinkiläisravintola odottaa kisakatsomoon satoja kannustajia.

DTM-yökerho. Kuva: Sandra Anttila / Yle

Helsingin ydinkeskustassa, Mannerheimintien varrella sijaitsevan sateenkaariväen suosiman DTM-ravintolan kisakatsomoon odotetaan tänään sunnuntaina satoja Saara Aallon kannustajia. Britannian X Factor -finaalia seurataan helsinkiläisravintolassa isolta screeniltä.

– Illalle on, totta kai, kovat odotukset. Olemme hypettäneet iltaa Facebookissa, ja asiakkaat ovat reagoineet siihen tosi positiivisesti, kertoo ravintolan viihdevastaava Alek Hautanen.

Hautasen mukaan ravintolan kisakatsomo on saanut paljon huomiota sosiaalisessa mediassa.

– Voisi olettaa sen näkyvän meidän illan kävijämäärässä. Olettaisin, että asiakkaamme ovat innoissaan, yhtä innoissaan kuin mekin, Hautanen sanoo.

Hautasen mukaan on Saara Aalto on sateenkaariväen erityisessä suosiossa.

– Jos voitto tulee, niin se on tosi iso virstanpylväs. Ei pelkästään sateenkaarikansan mielestä, vaan myös se on hienoa, että suomalainen ihminen on saavuttanut jotain noin isoa ja hienoa.

Sentään kierrosta kaikille ei ole luvassa, vaikka Saara Aalto nappaisikin X Factor -voiton.

– En voi luvata, mutta kyllä minä veikkaan, että siinä voi meillä olla jonkinnäköistä fiiliksen nostatusta.

X Factorin suora finaalilähetys alkaa 22.00 ja voittajan pitäisi olla selvillä puolen yön aikaan.

Tuleeko X Factorin voitto Suomeen, mitä kappaleita finaalissa kuullaan? Lue faktat Saara Aallon suuresta päivästä. Presidentti Sauli Niinistökin hehkuttaa Saara Aaltoa finaalin alla, lue juttu tästä.