1. yle.fi
  2. Uutiset

Suomen Sonyn toimitusjohtaja hehkuttaa Saara Aaltoa: Ihan mieletön talentti

Saara Aallolla on kaikki edellytykset nousta maailmantähdeksi, uskoo Sony Music Entertainment Finlandin toimitusjohtaja Wemppa Koivumäki.

viihde
Saara Aalto X Factor -kilpailun finaalissa 11. joulukuuta.
Saara Aalto X Factor -kilpailun finaalissa Lontoon Wembley-areenalla 11. joulukuuta.AOP

Eilen sunnuntaina toiseksi Britanniassa järjestetyssä laulukilpailu X Factorissa sijoittunut Saara Aalto on kasvanut artistina huimiin mittoihin, sanoo Sony Music Entertainment Finlandin toimitusjohtaja Wemppa Koivumäki.

Koivumäki sanoi Yle Radio Suomen Ajantasa-ohjelmassa X Factorin tehneen selväksi, että "Suomi on liian pieni maa Saaralle".

– Saaraan [Aaltoon] liittyen olemme jo useaan otteeseen tavanneet globaaleja tyyppejä. Kyllä se kommentti on ollut siellä, että tässä on ihan mieletön talentti. Varmasti hänelle löytyy paikka ja menestys musiikkimaailmassa globaalisti, Koivumäki sanoi.

Kilpailun myötä Aalto on saavuttanut Britanniassa paljon huomiota. Huomiota on Koivumäen mukaan luvassa X Factorin merkeissä vielä lisää, kun ensi vuoden puolella Aalto kiertää muiden X Factor -artistien kanssa konserttilavoja.

– Hän kiertää Englannissa kaksi kuukautta isoja areenoita joka tapauksessa.

Yksi suuri kysymys Aallon kohdalla Wemppa Koivumäen mukaan vielä on. Se on Saara Aallon tuleva musiikkityyli.

– Tuo on se miljoonan dollarin kysymys. Tässä on sellainen runsauden pula, koska Saarasta on oikeastaan mihin vain. Hän pystyy hallitsemaan niin monta muotoa ja genreä.

Joka tapauksessa Koivumäki pitää selvänä, että Aallosta voi tulla se ensimmäinen suuri suomalainen maailmantähti viihdemusiikin saralla.

– Totta kai voi. Kyllä hänessä kaikki ainekset on.

Lue seuraavaksi