Kokkola City Run uudistuu: ensi keväänä juostaan 6, 10 ja 21 kilometriä

Myös reitti menee uusiksi ja pyrkii esittelemään Kokkolan merellistä puolta aiempaa paremmin.

juoksu
Kokkolan City Runin lämmittely menossa.
Arkistokuva.Keski-Pohjanmaan liikunta Kepli

Kokkola City Run järjestetään ensi toukokuussa jo yhdennentoista kerran. Reitti muuttuu ja sarjatkin menevät uusiksi; vain puolimaraton pysyy.

Liikkujat voivat valita 6 kilometrin matkan ajanotolla tai ilman. Tarjolla on myös 10 kilometrin matka ajanotolla sekä puolimaraton. Tapahtumassa on aiemmin juostu 7:n kilometrin lenkki, joka jää nyt pois.

Uusi reitti vie juoksijat Isokatua ja Puurokarinkujaa pitkin kohti Hollihakaa. Matka jatkuu asuntomessualueen, uimarannan ja venevajojen kautta keskustaan.

Kympin ja puolimaratonin juoksijat vaihtavat toiselle puolelle Suntia ja jatkavat kohti Mustakaria ja Morsiussaarta. Puolikkaan juoksijat kiertävät lenkin kahdesti.

Uusi reitti pyrkii esittelemään Kokkolaa merikaupunkina aiempaa paremmin.

– Halusimme tuoda esiin Kokkolasta muitakin puolia, sillä juoksijoita tulee muualtakin. He näkevät sitten sitä muutakin, mitä tässä keskustassa ei näe, luonnehtii tapahtumavastaava Minna Saarela.

Aiemmassa reitissä on ollut myös käytännön ongelmia kävelijöiden ja juoksijoiden yhteensovittamisessa isossa tapahtumassa.

Saarela toivoo uudistusten näkyvän myös osallistujamäärässä. Parina viime vuonna osallistujia on ollut 2500, mutta nyt toivotaan päästävän lähelle 3000:a.