1. yle.fi
  2. Uutiset

Killerin uuden harjoitushallin vuorot alkavat jo täyttyä

Uusi halli parantaa etenkin lasten ja nuorten mahdollisuuksia jääurheiluun. Kaupunki on sitoutunut vuokraamaan ison osan hallin vuoroista.

Jääurheilu
Killerin harjoitusjäähalli
Isto Janhunen / Yle

Innostus jääurheiluun ei näytä Jyväskylän seudulla hiipuvan, sillä uuden Killerin harjoitusjäähallinkin vuorot alkavat pian olla täynnä.

Suuren osan vuoroista täyttää Jyväskylän kaupunki, joka on sitoutunut kymmeneksi vuodeksi vuokraamaan merkittävän osan jäävuoroista.

Kaupungin osuus on noin 3000 tuntia ja se maksaa noin puoli miljoonaa euroa vuodessa.

– Kaupungin osuus tarkoittaa, että molemmista kaukaloista on viikonloput ja toisesta kaukalosta myös arki-illat täynnä. Käyttäjiä tuntuu löytyvän: siitä hetkestä, kun kuokka löytiin maahan, alkoi tulla kyselyjä. Käytännössä nyt arki-illat alkavat olla jo molemmista halleista täynnä, yrittäjä Teemu Manninen iloitsee.

Killerin harjoitusjäähalli
Isto Janhunen / Yle

Halli-investoinnin arvo yrittäjille on noin neljä miljoonaa euroa.

Jyväskylän kaupunki vuokraa vuorot edelleen urheiluseuroille. Uuden hallin vuoksi vuoromaksut ovat kallistuneet, mutta silti palaute on Mannisen mukaan seuroilta hyvää.

– Ainahan hinta tuo kaikenlaisia mielipiteitä, mutta seurojen puolesta on tullut tietoa ja laskelmia, että seuroille tulee myös säästöä, kun ei tarvitse lähteä vieraille paikkakunnille pelaamaan turnauksia. Ja taas päinvastoin: seurat voivat järjestää täällä turnauksia ja sitä kautta tienaamaan.

Killerin harjoitusjäähalli on tarkoitettu erityisesti lasten ja nuorten käyttöön. Vuoroja voidaan kuitenkin tarjota muillekin, jos ne eivät täytykään.

– Työ- ja kaveriporukoille voidaan sitten tarjota arkiaamuja ja myöhäisiltoja.

Lue seuraavaksi